Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το σάρωμα

«Οι σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία και τις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ, που αποφασίστηκαν χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή, αποτελούν την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση τόλμησε να συγκρουστεί με συντεχνιακά συμφέροντα και με τις δυνάμεις της αδράνειας, που χρόνια τώρα έχουν επιβάλει τους κανόνες τους κρατώντας πίσω τον τόπο» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο διάλογος

«Οπου στην Ευρώπη μειώθηκαν οι αποδοχές ή δόθηκαν μικρές αυξήσεις μισθών κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού, έγινε μετά από συμφωνία εργοδοτών - συνδικάτων ύστερα από διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο. Αντίθετα στην Ελλάδα η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις μισθών και έτσι θα πυροδοτήσει κοινωνικές εκρήξεις, μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Το «ιδεώδες»

«Τα νέα σκληρά αντιτρομοκρατικά μέτρα που σχεδιάζουν να υιοθετήσουν εν κρυπτώ στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο οι Ευρωπαίοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων πόρρω απέχουν από το ευρωπαϊκό ιδεώδες περί δημοκρατίας» (το σχόλιο στα «ΝΕΑ»).

Η ανησυχία

«Δεν κατανοώ γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας συνεχώς ανακοινώνει μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της ποντοπόρου ναυτιλίας και αντί νέων θετικών μέτρων το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επιβάλλει αύξηση της φορολογίας ανατρέποντας συμφωνηθέντα βάσει του Ν. 27/1975 και συμπεριληφθέντα μέτρα στις εγκριτικές πράξεις το 2002» (ο επί ΠΑΣΟΚ υπουργός Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ