Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λάθος προσανατολισμοί

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε λέμε, φιλότιμη η προσπάθεια ορισμένων εφημερίδων και κάποιων ακόμη κύκλων, να συνδέσουν τη «17 Ν» με την Αριστερά και, κυρίως, να την αποσυνδέσουν από τις μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού και δη τις αμερικανικές, αλλά δεν πιάνουν τόπο. Αποτελεί κοινή πεποίθηση, πλέον, ότι αυτές βρίσκονται πίσω από το φαινόμενο της ελληνικής «τρομοκρατίας».

Η κυβέρνηση, όμως, κάθε άλλο παρά συμμερίζεται την πεποίθηση αυτή. Τα μέτρα, τα οποία παίρνει και, ακόμη περισσότερο, αυτά τα οποία προσανατολίζεται να πάρει στην πορεία, αποκαλύπτουν πως αντιμετωπίζει τη «17 Ν» και την «τρομοκρατία» γενικότερα, ως ένα φαινόμενο, που δεν έχει καμιά σχέση με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ως ένα φαινόμενο, που έχει γεννηθεί - έστω και με τη μορφή του εκτρώματος - στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού αντιαμερικανικού λαϊκού κινήματος και όχι ως τεχνητό προϊόν κάποιων υπηρεσιών, με στόχο, ακριβώς, να προβοκαριστεί και να χτυπηθεί το κίνημα αυτό.

Χρειάζεται, μήπως, να σημειώσουμε, ότι - εκτός αρκετών άλλων - οι προσανατολισμοί αυτοί κυριαρχούσαν και μέχρι σήμερα, τόσο στις ελληνικές διωκτικές αρχές, όσο και στις ξένες, με τις οποίες μονίμως «συνεργάζονται» οι πρώτες, αλλά τίποτε απολύτως δεν έγινε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ