Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΟΛΜΠΡΑΪΤ
Σε συνεχή επικοινωνία ΗΠΑ - ελληνική κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση της δολοφονίας του Βρετανού ακολούθου στην Αθήνα και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τις ελληνικές αρχές για την ανακάλυψη των υπευθύνων και την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, τόνισε χτες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Επανέλαβε την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής Επιτροπής για την Τρομοκρατία, περί επιβολής κυρώσεων κατά της Ελλάδας, ενώ πήρε αποστάσεις από τις πρόσφατες καταγγελίες του πρώην αρχηγού της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις πριν την αναχώρησή της για τη Συρία, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στην κηδεία του Προέδρου Ασαντ, η κ. Ολμπράιτ δήλωσε: «Συνομίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Παπανδρέου νωρίτερα σήμερα και συζητήσαμε για την τρομερή δολοφονία και πόσο άσχημα αισθανόμαστε και οι δύο, όπως επίσης και για το πόσο σημαντικό είναι να προβεί η Ελλάδα σε ενέργειες με τον πλέον σθεναρό τρόπο. Με διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί πολύ για το θέμα και αισθάνεται ότι από τη δική τους σκοπιά, όχι μόνο από αυτή των ξένων που είναι εκεί, αλλά από την ελληνική σκοπιά, είναι πολύ σημαντικό να λυθεί το πρόβλημα της 17 Ν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ολμπράιτ τόνισε ότι «όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι στις προθέσεις μας να επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ελλάδας. Θέλουμε να εργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση και να έχουμε τη διαβεβαίωση τής ελληνικής κυβέρνησης πως κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης γνωρίζουν τους τρομοκράτες, η κ. Ολμπράιτ απάντησε: «Δεν έχω κανένα τρόπο να επιβεβαιώσω αυτά που λέει ο κ. Γούλσεϊ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ