Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ακραίων εθνικιστικών κύκλων, για «να τιμηθεί» η μνήμη του Μ. Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί, όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ βιβλίου. Ετσι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης αναγκάστηκαν ακούσια να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση που ερχόταν σε αντίθεση με τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά αισθήματα της πλειοψηφίας του λαού μας. Σε μήνυμά του στους συγκεντρωμένους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, αναφερόμενος στο έργο του Μ. Αλέξανδρου, σημείωσε ότι με τη διάδοση της ελληνικής παιδείας, βοηθήθηκε η διάδοση του χριστιανισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Απόλλων, από τους συνδιοργανωτές αρχικά της εκδήλωσης, καταγγέλλει τις ενέργειες των οργανωτών «που κατευθύνουν σε πολιτική εκδήλωση ακραίων θέσεων, προώθηση ακραίων δοξασιών που υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία, την αυταρχική συμπεριφορά» κλπ.

Επίσης, το Σάββατο στο χώρο του Αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν 40 περίπου νεοφασίστες της «Χρυσής Αυγής» για να «τιμήσουν», φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, τη μνήμη του Μ. Αλεξάνδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ