Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Απαιτείται σύγκρουση και σκληρός αγώνας

Τα ΕΛΤΑ Καισαριανής επισκέφτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Κόμματος

Εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ Καισαριανής, όταν πριν τις εκλογές είχε περιοδεύσει στο χώρο, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τους επισκέφθηκε και πάλι χτες, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της ΚΟ ΕΛΤΑ του ΚΚΕ. Οι υπάλληλοι «μουδιασμένοι», έκδηλη η ανασφάλεια και η αβεβαιότητά τους για το αύριο, για το μέλλον των ΕΛΤΑ. «Αισθάνεστε ασφαλείς, βλέπετε ένα λαμπρό μέλλον για σας;» ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη κάποια στιγμή της συζήτησης και ένα ηχηρό «όχι» ήταν η ταυτόχρονη απάντηση όλων.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τα ΕΛΤΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν στη συζήτηση με τους εργαζόμενους. «Προεκλογικά εδώ έπρεπε να αντιπαρατεθώ με τις υποσχέσεις που σας είχε δώσει ο Χ. Πρωτόπαππας. Σήμερα ξέρετε ότι το ΚΚΕ και όσα κατήγγειλε επιβεβαιώνονται» τόνισε η βουλευτής, αρχίζοντας την ενημέρωση των εργαζομένων στο κατάμεστο αναψυκτήριο των ΕΛΤΑ.

Η βουλευτής κατήγγειλε στους εργαζομένους την κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων, τονίζοντας: «Η μέθοδος που ακολουθείται για τα ΕΛΤΑ - τη ζήσαμε και αλλού - είναι απλή. Σπάσιμο σε μικρά κομμάτια, σε μικρές ευέλικτες εταιρίες και στη συνέχεια εκποίηση, δηλαδή ξεπούλημα. Εκεί βαδίζουν και τα ΕΛΤΑ. Υποβαθμίζονται για να ξεπουληθούν με χαμηλό τίμημα, γρήγορα εν κρυπτώ και παραβύστω, ούτε καν με αστικές διαδικασίες. Και χωρίς ζυμώσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, είναι αδύνατον να αποφύγετε συνέπειες στα δικαιώματά σας, στη δουλιά σας».

Εν συνεχεία κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις αντιδράσεις τους, σημειώνοντας πως θα απαιτηθούν συγκρούσεις σκληρές για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση της ίδιας της δουλιάς τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το είδος της πληροφόρησης που «απολαμβάνει» ο ελληνικός λαός. Η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως η επίσκεψή της πέρα από την τήρηση της υπόσχεσης που τους είχε δώσει, εντάσσεται στην προσπάθεια του ΚΚΕ να έρχεται σε επαφή με το λαό, πόσο μάλλον που μετεκλογικά αποσιωπώνται πλήρως οι θέσεις και οι δραστηριότητές του. «Και η δική σας απεργία θα χαθεί πίσω από σταυρούς και εικόνες» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Για την Ολυμπιάδα. Τι ακούτε; Για ένα τζαμί, τι είπε ο Πάγκαλος κ.λπ.. Ξέρετε ότι με πρόσχημα την Ολυμπιάδα η πολιτική διαφήμιση θα απαγορεύεται για 1,5 χρόνο επειδή τάχα λερώνει την αισθητική του χώρου;». Στο ερώτημά της η απάντηση ήταν «όχι» από τους υπαλλήλους, που έδειξαν να ξαφνιάζονται δυσάρεστα από την πληροφορία.

Δυσαρεστημένοι όμως εμφανίστηκαν και με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Κατήγγειλαν ότι ακόμα κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για την απεργία που η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει για τις 21 του μήνα και για το λόγο αυτό ζήτησαν ενημέρωση από τον Γ. Κρίκα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Ο Γ. Κρίκας σημείωσε πως η «Δημοκρατική Συνεργασία» καταψήφισε αυτή την κινητοποίηση, αφού το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τα προβλήματα των εργαζομένων, ενώ δε γίνεται καμία ουσιαστική προετοιμασία της και δεν έχει προγραμματιστεί καν μια συγκέντρωση. Κατήγγειλε την πλειοψηφία ότι «έβαλε πλάτες να περάσει αυτή η πολιτική, άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος του θεού, έδωσε πράσινο φως για τους μάνατζερ και το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, υπέγραψε κατάπτυστες συλλογικές συμβάσεις, συνέβαλε στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων και έρχεται μετά από όλα αυτά, να προκηρύξει μια απεργία για τα μάτια του κόσμου».

Συμπλήρωσε πως η «Δημοκρατική Συνεργασία» κατέθεσε δικό της πλαίσιο, που δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία. Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους παρ' όλα αυτά να συμμετάσχουν στην απεργία, να προβάλουν τα αιτήματά τους, να δώσουν προοπτική συνέχειας και να στείλουν τα μηνύματα που πρέπει σε όλους όσοι υπονομεύουν τη δουλιά τους και το μέλλον τους.

Απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου πώς είναι δυνατόν να καταψηφίζει η «Δημοκρατική Συνεργασία» την απεργία, αλλά να συμμετέχει, η Λ. Κανέλλη τόνισε: «Επειδή διαφωνείς με το στόχο, δεν παύεις να απεργείς. Αν πάρετε όλοι μέρος θα υποχρεωθεί η Ομοσπονδία να σας ακούσει, να λάβει υπόψη της τα αιτήματά σας, θα "εκβιάσετε" τη συνέχεια του αγώνα. Αν δε συμμετέχετε, τότε της δίνετε το δικαίωμα να σταματήσει στο όνομα της μη ανταπόκρισής σας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ παλεύει για την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας των ηλικιωμένων (2023-04-12 00:00:00.0)
Το επικουρικό οι εργαζόμενοι το βάζουν απ' την τσέπη τους (2021-09-03 00:00:00.0)
Απαξιώνουν την ελληνική πολεμική βιομηχανία (2003-10-24 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση χρυσώνει την... ιδιωτικοποίηση! (2003-03-19 00:00:00.0)
Αποδράστε από το δικομματισμό (2000-03-31 00:00:00.0)
«Αρχισε το κόκκινο θεριό να βρυχάται» (2000-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ