Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Αποδράστε από το δικομματισμό

Ηταν μια πολιτική συγκέντρωση διαφορετική. Ηταν μια προεκλογική συζήτηση που η συμμετοχή των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καισαριανής - όπως και οι ίδιοι ομολογούσαν - ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ηταν και αυτό ένα επιπλέον γεγονός, που πιστοποιεί το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων για το λόγο, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Ο χώρος του κυλικείου αποδείχτηκε μικρός, για να χωρέσει τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ στη συζήτηση με την Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτή του Κόμματος στην Α' Αθηνών. Ισως γιατί η αγωνία και η ανησυχία των εργαζομένων για αυτά που έρχονται έχει ξεχειλίσει. Ισως γιατί οι «διαβεβαιώσεις» κυβερνητικών στελεχών, για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, την τύχη του δημόσιου τομέα, τη μοίρα των ΕΛΤΑ, δεν πείθουν πλέον. Γι' αυτό και οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή...

Και βέβαια, όπως και η υποψήφια βουλευτής ξεκαθάρισε από την αρχή, δεν πήγε εκεί να μιλήσει για το ντιμπέιτ και την κοκορομαχία των δύο εταίρων του δικομματισμού. Ανοιχτά και με πάθος κάλεσε τους εργαζόμενους να μην τρέφουν πλέον αυταπάτες. Ούτε για την τύχη των ΕΛΤΑ και το ρόλο του «στρατηγικού επενδυτή», ούτε για το μέλλον του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού, ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, παρά τις «διαβεβαιώσεις» που έδινε την προηγούμενη μέρα στον ίδιο χώρο ο κύριος Πρωτόπαππας. Είμαστε στο και πέντε του εργασιακού μεσαίωνα και όχι στο... παρά πέντε, υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη. Η Ευρώπη που φτιάχνουν, δεν περιλαμβάνει τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, δεν περιλαμβάνει τους άνεργους και τα εκατομμύρια Ευρωπαίων, που ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Στο σκοτεινό μονόδρομο της ΕΕ, οι λαοί της Ευρώπης και ο λαός μας πρέπει να αντιπαραθέσουν τη λαϊκή συσπείρωση και την απόφασή τους να παλέψουν.


Γι' αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, να σκεφτούν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τα δικά τους δικαιώματα και όχι τους αριθμούς της σύγκλισης. Να αποδράσουν από το δικομματισμό, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του Μετώπου, τις δυνάμεις εκείνες και που την επαύριο των εκλογών θα δώσουν το «παρών» στις συγκρούσεις που αναπόφευκτα έρχονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ παλεύει για την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας των ηλικιωμένων (2023-04-12 00:00:00.0)
Υπάρχουν χίλιοι λόγοι (2007-09-12 00:00:00.0)
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση (2007-02-27 00:00:00.0)
Απαιτείται σύγκρουση και σκληρός αγώνας (2000-06-13 00:00:00.0)
Να ορθώσουμε την πρώτη γραμμή άμυνας (2000-03-28 00:00:00.0)
Θα κάνουμε την ελπίδα αντίσταση! (1999-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ