Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση πέρα από κάθε προσδοκία

Σε μαζική προεκλογική συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μετέτρεψαν με τη μαζική τους παρουσία οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες, που μένουν στην περιοχή του Πειραιά, τη σύσκεψη που διοργάνωσε προχτές το απόγευμα η Εκλογική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ, την οποία έχουν συγκροτήσει Ικαριώτες που μένουν στο Πέραμα.

Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, η οποία κυριολεκτικά είχε γεμίσει ασφυκτικά. Η απρόσμενη μαζική παρουσία των Ικαριωτών και των Φουρνιωτών αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα για τους γερούς δεσμούς που συνδέουν τους Φούρνους και την Ικαρία - η οποία άλλωστε αποκαλείται «κόκκινος βράχος» - με το ΚΚΕ.

Τη μαζική παρουσία των ανθρώπων αυτών στα γραφεία του ΚΚΕ, χαιρέτισε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` περιφέρεια του Πειραιά και Ικαριώτισσα Στέλλα Λογοθετίδου, όπως και ο κύριος ομιλητής Γιάννης Μανουσογιαννάκης, επίσης υποψήφιος του Κόμματος στη Β` Περιφέρεια Πειραιά.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στα όσα προετοιμάζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και τα όσα αποφασίστηκαν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων στη Λισαβόνα. Κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο ευνόησε αυτή η πολιτική το μεγάλο κεφάλαιο, παρουσιάζοντας τους εξωφρενικούς αριθμούς των υπερκερδών που έχουν συσσωρεύσει εφοπλιστές και βιομήχανοι, όταν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται και η ανεργία «θερίζει». Ανέλυσε τη στάση του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ και έκανε ειδική επισήμανση για τη δράση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ σε βάρος των λαών της περιοχής, επισημαίνοντας ότι «είδαμε πολλά, όμως θα έρθουν και χειρότερα, αν δεν αντισταθούμε», ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ελληνικό έδαφος για το πέρασμα των ταγμάτων του θανάτου προς το γιουγκοσλαβικό έδαφος.

«Υπάρχει διέξοδος. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν είναι ανίκητος», τόνισε και παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του μετώπου πάλης. «Πρέπει - υπογράμμισε - να ενισχύσουμε σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ και να συμβάλουμε για τη συγκρότηση του μετώπου των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, όλων των καταπιεζόμενων στρωμάτων. Σε πρώτη φάση για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και για να βάλουμε τη βάση για μια άλλη πολιτική για λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ