Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Τώρα στη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι το τέλος

Να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι την τελευταία μέρα, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των ψεύτικων διλημμάτων και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους οι ομιλητές στη χτεσινοβραδινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην Κοζάνη. Μια συγκέντρωση μαζική, με παλμό και με την έντονη παρουσία της νεολαίας, που, κρατώντας κόκκινες σημαίες, φώναζε σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Οπως σημείωσαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ που μίλησαν στην Κοζάνη, ο Β. Μπούτας, ο Κ. Σταμπολίδης και ο Π. Ταμουρίδης , διέξοδος στη σημερινή κατάσταση είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ. Βασικός άξονάς του είναι, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να ανήκουν στο λαό για να τεθούν στην υπηρεσία ικανοποίησης των αναγκών των εργαζόμενων. Γι' αυτό το δρόμο ανάπτυξης, οικοδομείται το Λαϊκό Μέτωπο.

Μιλώντας ο Β. Μπούτας για την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια, κατήγγειλε την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μετά τις 10 Απρίλη, όποιο κόμμα από τα δύο κερδίσει τις εκλογές, θα αρχίσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του μισθοφορικού στρατού. «Ανοίγουν το δρόμο στη νεολαία να πάει στο δορυφορικό στρατό, αφού καμία προοπτική απασχόλησης δεν του δίνουν. Καλούμε τους νέους να μην παρασυρθούν», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι αλλάζει η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων, που καλούνται να υπηρετήσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Αναφερόμενος σε κάποια αρδευτικά έργα που εξαγγέλλονται, ο Β. Μπούτας ρώτησε για ποιον αγρότη γίνονται, όταν ο στόχος είναι να ξεκληριστούν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, όταν στέλνονται στην ανεργία 20.000 αγρότες κάθε χρόνο, όταν όλο και περισσότερο υπάρχει συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Στην ομιλία τους, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης, Κώστας Σταμπολίδης και Π. Ταμουρίδης, διαβεβαίωσαν τους συγκεντρωμένους ότι τα μηνύματα από την περιοχή τους, στην οποία καθημερινά περιοδεύουν τα κλιμάκια του Κόμματος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Αναφερόμενος ο Κ. Σταμπολίδης στα ιδιαίτερα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε ότι 10.000 απολύσεις θα ακολουθήσουν την απελευθέρωση της ενέργειας. «Μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων, ακριβό ρεύμα για τον καταναλωτή. Οι συνέπειες θα είναι ακόμα σοβαρότερες για τη Δυτική Μακεδονία, η ανάπτυξη της οποίας στηρίχτηκε στην ύπαρξη της ΔΕΗ», επισήμανε. Δήλωσε ότι μέσω της Εγνατίας - όταν κάποτε γίνει - αναρωτιέται κανείς ποια εμπορεύματα θα μεταφέρονται, αφού στη Δ. Μακεδονία έχουμε συνεχή συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης.

«Η διέξοδος που δίνουν στην περιοχή, τόνισε, συμβαδίζει με τις γενικότερες στρατηγικές επιλογές και στόχους της χώρας στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και σ' αυτό συμφωνούν τα άλλα κόμματα, μεγάλα και μικρά. Είναι δρόμος αδιέξοδος, χωρίς καμιά προοπτική, καμιά ελπίδα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ