Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ανοίγουμε το δρόμο της σύγκρουσης

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νομική μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Κάλεσμα αντίστασης, καταδίκης της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που και οι νέοι ζουν καθημερινά, απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, σε προεκλογική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νομική. Μια εκδήλωση όπου εκφράστηκε ο προβληματισμός των νέων και το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις του ΚΚΕ.

«Αν καλούσαμε σήμερα έναν φοιτητή να βάλει για λίγο στην άκρη αυτή τη "χλιδάτη" προεκλογική εκστρατεία και να μας πει τι ελπίζει, τι περιμένει από αυτές τις εκλογές, θα διαπιστώναμε ότι οι νέοι δεν περιμένουν και πολλά. Δεν ελπίζουν ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη ζωή τους, στα αδιέξοδα και τα προβλήματά τους, είτε βγει ο Σημίτης, είτε ο Καραμανλής», είπε ο υποψήφιος βουλευτής, για να δείξει ότι οι νέοι αντιλαμβάνονται την ομοιότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις κύριες πολιτικές επιλογές. Γι' αυτό και δεν προσπαθούν να πείσουν τους νέους για την πολιτική τους, «δεν προσπαθούν να πείσουν ότι "υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε", αλλά θέλουν να περάσουν τη λογική του "δε βγαίνει τίποτα", του μονόδρομου».

«Εμείς, είπε, όχι μόνο τώρα αλλά με τη δράση μας και πριν και μετά τις εκλογές, προσπαθούμε να εμπνεύσουμε στο λαό την αισιοδοξία, τη σιγουριά ότι μπορεί να τα βάλει με την ΕΕ και με το ΝΑΤΟ, μπορεί να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Με μια πλατιά συμμαχία και με τη δυναμική που αποκτά το Κόμμα μας ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής, της σύγκρουσης, το δρόμο στο σοσιαλισμό».

Πολλές από τις ερωτήσεις των φοιτητών είχαν να κάνουν με τις συνεργασίες που κάνει το ΚΚΕ, τη βάση και τις δυνατότητες διεύρυνσής τους. Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι το πλαίσιο της πολιτικής συνεργασίας για το ΚΚΕ ορίζεται από τη στάση που κρατάει κάποιος απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, από τη διάθεσή του να συγκρουστεί μαζί τους.

Σχετικά με τη διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, επισήμανε ότι «επιλέγουμε την επαφή άνθρωπο τον άνθρωπο. Τα γκάλοπ και οι τηλεοπτικές κοκορομαχίες θα διαψευστούν και θα διαψεύδονται συνεχώς στο στίβο των αγώνων».

Την ανησυχία του για τη διοχέτευση της λαϊκής δυσαρέσκειας σε λάθος δρόμους εξέφρασε ένας φοιτητής, με αφορμή την άνοδο των ακροδεξιών στην Αυστρία και έδωσε την ευκαιρία στον Ν. Σοφιανό να πει ότι «η παρουσία και η δράση του ΚΚΕ στη χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο ώστε τέτοιου είδους ακροδεξιές ομάδες να μη βρίσκουν ερείσματα στο λαό και τη νεολαία. Ομως δεν περιοριζόμαστε στο ρόλο του αναχώματος, τόνισε, θέλουμε και την πλειοψηφία του λαού μας. Θέλουμε να διεκδικήσει και να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του. Κι αυτό δεν πιστεύουμε πως είναι μια ουτοπία ή ότι ανάγεται στο μακρινό μέλλον, αλλά είναι ανάγκη, είναι απαίτηση των καιρών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ