Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Η αγροτιά ψηφίζει ΚΚΕ γιατί ξέρει...

 Σε ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στον Τύρναβο, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για το δήθεν ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στους αγρότες

Ο Γιάννης Πατάκης
Ο Γιάννης Πατάκης
«Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει η αγροτιά. Και θα μιλήσει πολύ δυνατά για όσα της κάνανε και για όσα της ετοιμάζουν να της κάνουνε», τόνισε ο Γιάννης Πατάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον Τύρναβο.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Πατάκης κατήγγειλε, τόσο τη στάση του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, που προεκλογικά δείχνουν το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους αγρότες, λέγοντας: «Ξαφνικά όλοι "κόπτονται" για το κακό που βρήκε τους αγρότες! Υποψήφιοι παρατρεχάμενοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλοι τους γίνονται "χαλί για να τους πατήσουν", για να απαλύνουν τον πόνο της αγροτιάς. Αυτοί, που, στο όνομα της Ενωμένης Ευρώπης, των μονόδρομων της ΟΝΕ, της φιλελεύθερης αγοράς, της παγκοσμιοποίησης, μετέτρεψαν την ύπαιθρο σε ένα απέραντο "νεκροταφείο" κατεστραμμένων και ξεκληρισμένων νοικοκυριών. Αυτοί που δέσανε χειροπόδαρα και παρέδωσαν τη χώρα μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων και συμφέροντα. Αυτοί που καλλιέργησαν, συνειδητά, ψεύτικες ελπίδες για παραδείσους της Ευρώπης και της ΟΝΕ, με στόχο την παγίδευση της αντίστασης του ίδιου του λαού της, της ίδιας της αγροτιάς, για την οποία τώρα κόπτονται».

Και συνέχισε: «Λένε ψέματα και κρύβουν την αλήθεια για τις ολέθριες πολιτικές τους. Κρύβουν την αλήθεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσπαθούν, με κάθε μέσο, και τώρα προεκλογικά, να παραπλανήσουν τους αγρότες, αναμασώντας διάφορες δικαιολογίες για μονόδρομους, δεσμεύσεις, καλώντας τους να κάνουν υπομονή και να υποταχτούν, σκορπώντας υποσχέσεις για κάθε χρήση. Δε λένε την αλήθεια πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη στήριξη που τους παρέχουν για άλλοθι ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, παρέδωσαν τη χώρα μας στο μεγάλο ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κεφάλαιο. Πως εξασφάλισαν για τον εαυτό τους, μαζί με τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες και τα διάφορα τρωκτικά, μερτικό από τη μοιρασιά. Πως η ΝΔ, που το παίζει τώρα προστάτιδα των αγροτών, υπέγραψε το Μάη του '92 την κατάπτυστη συμφωνία αναθεώρησης της ΚΑΠ, με την οποία μπήκε ταφόπλακα στα καπνά, στα σιτηρά, στην κτηνοτροφία, στα οπωροκηπευτικά κλπ. Πως η ΝΔ, όταν 8.500 ΜΑΤατζήδες περικύκλωναν τους εξεγερμένους αγρότες στα Τέμπη, "τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια τους", σαμποτάροντας ανοιχτά τα μπλόκα με τη στάση του αρχηγού τους».

Το «παίζουν» αντίζηλοι...

«Τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - υπογράμμισε ο Γιάννης Πατάκης - το παίζουν αντίζηλοι στην εύνοια που θέλουν να εξασφαλίσουν από τα μεγάλα τους αφεντικά, της ΟΝΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο να ξεγελάσουν και να εγκλωβίσουν τους αγρότες, για να τους παραδώσουν ως λάφυρο στα χέρια των πλουτοκρατών της ΟΝΕ, κερδίζοντας πόντους ο καθένας τους στην κούρσα για την εξουσία. Φοβούνται, όμως, γιατί οι αγρότες, ο λαός, τους πήραν χαμπάρι».

Και πρόσθεσε: «Ξέρουν πια οι αγρότες, πως γι' αυτήν την κατάσταση υπάρχουν ένοχοι και είναι αυτοί που κυβερνούσαν και αυτοί που χειροκροτούσαν τις αποφάσεις της ΕΕ και της ΟΝΕ, των Αμερικανών. Πως από αυτήν την πολιτική άλλοι θησαύρισαν και άλλοι οδηγήθηκαν στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνικής ζωής. Πως το ΚΚΕ, ούτε κρύφτηκε πίσω από τα γεγονότα, ούτε προσπάθησε να εμφανιστεί με άλλες ταμπέλες και προσωπεία στους αγρότες. Πως το ΚΚΕ ανοιχτά βγήκε και είπε την αλήθεια. Πως στήριξε και στηρίζει με όλα τα μέσα τον αγώνα της αγροτιάς. Πως το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μοχθώντας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που βάζει "ταφόπλακα" στα εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Πως, αν δεν ενισχυθεί το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές, τότε ούτε οι αγώνες από μόνοι τους θα φέρουν τα αποτελέσματα που απαιτούν οι καιροί».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Πατάκης τόνισε ότι η αγροτιά ψηφίζει ΚΚΕ, καθώς ξέρει πως η ψήφος που πονάει τους ενόχους είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. «Ψηφίζει μαζικά ΚΚΕ - είπε χαρακτηριστικά - ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι σήμερα».

Την ανάγκη εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου Πάλης, υπογράμμισαν, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Κώστας Πατσίκας, Χαρίλαος Αρχοντής, στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», και Αγις Παπαστεργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ