Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Ξεχείλισε» η πλατεία...

«Ξεχείλισε» προχτές το βράδυ η κεντρική πλατεία Ιωαννίνων από το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να ακούσει το λόγο του ΚΚΕ, για την προοπτική του αγώνα, για ένα καλύτερο αύριο σε ρήξη και σύγκρουση με τη μαύρη πολιτική της ΕΕ, της ΟΝΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει η ΝΔ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική της νέας τάξης που έχει μετατρέψει τη χώρα σε βάση εξόρμησης κατά των βαλκανικών λαών και της χώρας μας. Ηταν πράγματι πολύς ο κόσμος, περισσότερος από κάθε άλλη φορά, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγωνιστές της Αριστεράς που δε βολεύονται στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΕ, παλιοί γνώριμοι του ΚΚΕ που είχαν για δικούς τους λόγους αποτραβηχτεί και, τώρα, ξανά, εμπιστεύονται το ΚΚΕ των αγώνων και προσβλέπουν στην προοπτική του Λαϊκού Μετώπου που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Τον τόνο στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα - όπου μίλησε ο Κώστας Καζάκος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Αποστόλης Τασούλας και χαιρέτισε η Μαρία Ζευγώλη, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Κομμουνιστική Ανανέωση, που συνεργάζεται και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια αγώνα του ΚΚΕ - έδωσαν οι νεολαίοι, που, με τις σημαίες, το πάθος και τα συνθήματά τους δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ έφτασαν καταχειροκροτούμενοι στην κεντρική πλατεία, μετά από προσυγκέντρωση που έκαναν στην Ακαδημία, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσυγκέντρωση της Αχτίδας Υπαίθρου της ΝΕ Ιωαννίνων που πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στο Αλσος.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Λύκος, ο οποίος και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό, ψηφοδέλτιο συσπείρωσης και αγώνα, όπως είπε. Στο χαιρετισμό του ο Απ. Τασούλας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχει σωρεύσει στο νομό η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην ανάγκη για αγωνιστική απάντηση που μόνο το ΚΚΕ με τους συνεργαζόμενους του μπορεί να στηρίξει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Ο ίδιος υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό.

Ο βασικός ομιλητής Κώστας Καζάκος αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, στην υποτακτική στάση της απέναντι στα αφεντικά της ΕΕ και της νέας τάξης και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Υπογράμμισε την ανάγκη οι λαϊκές δυνάμεις του τόπου στις 9 Απρίλη να βγάλουν μειωμένο το δικομματισμό και να ενισχύσουν τη μοναδική δύναμη που στέκεται δίπλα στο λαό, το ΚΚΕ.

Στις βαριές συνέπειες που αναμένονται στη μετα-ΟΝΕ εποχή, αν δεν αδυνατίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναφέρθηκε η Μ. Ζευγώλη, καλώντας τους συγκεντρωμένους να δώσουν αποφασιστικά την ψήφο τους στο ΚΚΕ, για να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος σ' αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ