Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης στο «Ρ»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η εκδήλωση της νέας κυβερνητικής προσπάθειας φίμωσης του «Ριζοσπάστη», που εκφράστηκε με την κατάθεση αγωγής εναντίον της εφημερίδας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Μια αγωγή που πραγματικό στόχο είχε την ελευθεροτυπία, μια αγωγή - αμφισβήτηση του δικαιώματος της πλήρους και αντικειμενικής πληροφόρησης του λαού. Μια αγωγή μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να καταπνιγεί κάθε φωνή που ασκεί πολιτική κριτική, με πρώτη βέβαια αυτή του «Ριζοσπάστη», της εφημερίδας που, απηχώντας τις θέσεις του ΚΚΕ και με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, καταδικάζει και αντιπαλεύει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Οι πραγματικοί στόχοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξεσκεπάστηκαν στα μάτια του λαού και των μαζικών του φορέων, στα μάτια παραγόντων της δημόσιας ζωής που στάθηκαν στο πλευρό του «Ρ», καταδίκασαν την κυβερνητική πρακτική, που όπως επισήμαναν ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, απαίτησαν να σταματήσει η δίωξη και να απομακρυνθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης από τη θέση του.

Οι αντιστασιακοί στο πλευρό του «Ρ»

Οι αντιστασιακές οργανώσεις του νομού Ημαθίας της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΕΠΠ και της ΕΣΑΘΕΑ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την παραπομπή σε δίκη του «Ρ» από τον Ε. Γιαννόπουλο, καταγγέλλοντας ότι βαθύτερη επιδίωξή του είναι «να φιμώσει την εφημερίδα που πάντα και στις πιο δύσκολες μέρες που πέρασε ο λαός μας, ήταν δίπλα του και στήριζε τους αγώνες του».

Τα παραρτήματα εκφράζουν την αγανάκτηση και την πικρία των μελών τους, σημειώνοντας πως οι αγωνιστές της Αντίστασης «δεν αγωνίστηκαν για προνόμια και ατομικά συμφέροντα, ό,τι κατέκτησαν μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και θυσιών». Εκφράζουν όμως και την απορία τους: «Πώς συμβιβάζεται ένας δεινός αντικομμουνιστής να φέρει τον τίτλο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης;».

Τέλος, υπογραμμίζουν: «Ας το καταλάβουν μια για πάντα, ο κ. Γιαννόπουλος και όσοι βρίσκονται πίσω τους, ότι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό του "Ρ" και θα κάνουν το καθήκον τους για να μην σταματήσει να γράφει την αλήθεια και να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας».

Χρειάζεται άμεση απόκρουση της επίθεσης

Την αγανάκτησή του για την επίθεση κατά του «Ρ» εκφράζει και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περισσού, ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση για την «απροσχημάτιστη δίωξη της ελεύθερης έκφρασης και γενικότερα όσων στέκονται εμπόδιο στο σάρωμα των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων».

Ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι «ενέργειες σαν κι αυτές στοχεύουν άμεσα στο λαϊκό κίνημα, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος στον οδοστρωτήρα της αμερικανοκίνητης νέας τάξης, τέτοιες ενέργειες είναι συνειδητές επιλογές που αποσκοπούν στο να πλήττουν βασικές λαϊκές κατακτήσεις, ενώ δείχνουν τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές».

Τέλος, δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του «Ρ» μέχρι «την πλήρη κατάρρευση της σκευωρίας», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη απόκρουσης της επίθεσης «πριν πλήξει ανεπανόρθωτα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας».

Δώστε απάντηση ψηφίζοντας ΚΚΕ

Η γενική συνέλευση του παραρτήματος παλιού και νέου Ψυχικού της ΠΕΑΕΑ αποδοκιμάζει και καταδικάζει ομόφωνα της πράξεις του Ε. Γιαννόπουλου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά του «Ρ» και του ΚΚΕ και καλεί σε απάντηση όλους τους αγωνιστές της Αντίστασης, όπου κι αν βρίσκονται, να υπερψηφίσουν στις 9 Απρίλη τους συνδυασμούς του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ