Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καμαρώνει» για τη λίστα η Αγκυρα

Υποστηρίζουν τρομοκράτες όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα ανεπιθύμητων να επισκεφτούν την Τουρκία, απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ΕΕ

Η Αγκυρα, τελικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί την ύπαρξη της λίστας ανεπιθύμητων να επισκεφτούν την Τουρκία, που δημοσίευσε την περασμένη βδομάδα η εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρεσβευτής της Πορτογαλίας στην Αγκυρα, επισκέφτηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ζητήσει, εκ μέρους και των υπολοίπων χωρών της ΕΕ, διευκρινίσεις για το θέμα της λίστας των ανεπιθύμητων. Οι αρμόδιοι παράγοντες της τουρκικής διπλωματίας, δεν προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κατάσταση, αλλά υπεραμύνθηκαν της πρακτικής τους, λέγοντας ότι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα, κατά καιρούς με λόγια και έργα έχουν υποστηρίξει τη δράση του ΡΚΚ, που για την τουρκική κυβέρνηση είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Πορτογάλος πρεσβευτής επισήμανε στους Τούρκους συνομιλητές του ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας δεν ταιριάζει με τους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς, που σκοπεύει να ακολουθήσει η τουρκική κυβέρνηση. Ο Πορτογάλος πρεσβευτής σημείωσε στους συνομιλητές του ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει τα όργανα της ΕΕ σε προσεχείς συνεδριάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 15 εταίροι σε μια «κρίση ευαισθησίας» υιοθέτησαν και μια σκληρή θέση για τη σύλληψη και φυλάκιση του προέδρου της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία Α. Μπιρτνάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ