Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πείτε ΟΧΙ στην εξαγορά συνειδήσεων. Αντισταθείτε

Ο Λουκάς Λιάκος
Ο Λουκάς Λιάκος
Εντυπωσιακή ήταν η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά. Η πρωτεύουσα της Βοιωτίας έδωσε αποφασιστικό «παρών» και «δήλωσε συμμετοχή» στην προσπάθεια της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της οικοδόμησης του λαϊκού μετώπου πάλης.

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Βοιωτίας, και αναφερόμενος, ανάμεσα στ' άλλα, στα τεκταινόμενα την τελευταία περίοδο στο Χρηματιστήριο, σημείωσε:

«Καταγγέλλουμε και από αυτό το βήμα και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για το παιχνίδι που έχουν παίξει σε βάρος του λαού για το παραμύθι του Χρηματιστηρίου, στέλνοντας πριν μήνες στον τζόγο δεκάδες χιλιάδες μικροκαταθέτες, μικροαποταμιευτές, σπέρνοντας ψεύτικες ελπίδες για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό. Ομως, στη ζούγκλα του κέρδους, της ασύδοτης αγοράς, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Δε γίνεται να κερδίζουν όλοι. Πάντα κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Και να είστε σίγουροι. Αυτοί που ποτέ δε χάνουν είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι χρηματιστές, οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Εχουν ευθύνες και άλλες δυνάμεις, που σπέρνουν αυταπάτες στο λαό ότι δήθεν μπορεί να ελεγχθεί το Χρηματιστήριο. Εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν άλλα πράγματα, θα ελέγξουν τον κατεξοχήν ναό της ασυδοσίας που είναι το Χρηματιστήριο; Ενα μεγάλο αίσχος και "μαύρισμα" τούς αξίζει και γι' αυτό το λόγο».

Αναφερόμενος στην προπαγάνδα που αναπτύσσεται και που θέλει τη χώρα μας να «απομονώνεται» αν βρεθεί εκτός ΕΕ, τόνισε με έμφαση:

«Ας πάψουν επιτέλους να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι θα απομονωθούμε εκτός ΟΝΕ και ΕΕ. Απομονωμένοι είμαστε σήμερα με τις πολιτικές της ΟΝΕ που λανσάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ!

Ξέρετε ότι χώρες γειτονικές μας, από τη Βόρεια Αφρική και αλλού, ζητάνε τα πλούσια προϊόντα μας να τα πουλήσουμε στις αγορές τους και η ελληνική κυβέρνηση αρνείται γιατί δεν την αφήνει η ΕΕ;

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ξέρετε ότι στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ πουλιούνται ξένα ευρωπαϊκά προϊόντα, και μάλιστα κακής ποιότητας, την ίδια στιγμή που η ελληνική αγροτική παραγωγή καταστρέφεται; Στο 77% έφτασαν οι εισαγωγές των προϊόντων από τις χώρες της ΕΕ, δηλαδή μόνον 23% των ελληνικών προϊόντων πουλιέται στη χώρα μας, τη στιγμή που είμαστε μια χώρα πλούσια και λόγω εδάφους και λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Μια χώρα που μπορούμε να θρέψουμε όχι μόνο τον ελληνικό πληθυσμό με πολλά και ποιοτικά προϊόντα - όχι τα μεταλλαγμένα ευρωπαϊκά - αλλά και στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και κέρδους για τον Ελληνα αγρότη και τη λαϊκή οικονομία να θρέψουμε και άλλους λαούς στα Βαλκάνια, στην Αφρική, στην Ευρώπη και την Ασία, μια και η Ελλάδα είναι σε τέτοιο κομβικό σημείο, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων όπως λέμε. Δυστυχώς, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτή που στην ουσία "απομονώνει" τη χώρα, "απομονώνει" τον ελληνικό λαό από τους άλλους λαούς, τον βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια».

Τέλος, αναφερόμενος στα ρουσφέτια και στις υποσχέσεις που δίνονται, ιδιαίτερα προεκλογικά, με τα προγράμματα απασχόλησης κλπ., παρατήρησε:

«Και αυτά τα πακέτα και τα προγράμματα απασχόλησης τα χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλιάς. Θέλουν τη νεολαία, όχι εργαζόμενη, αλλά απασχολήσιμη, ημιαπασχολούμενη. Για δύο βασικούς λόγους, εκτός των άλλων:

ΠΡΩΤΟΝ: Για να αυξάνει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την υπερεκμετάλλευση, την κατάργηση δικαιωμάτων, με το ρίξιμο όλο και πιο χαμηλά του κόστους της εργατικής δύναμης, μεσαίωνας δηλαδή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για να έχουν, για να κρατούν ομήρους τη νεολαία, τις οικογένειές τους και σε κάθε εκλογές ο κάθε "πονηρός πολιτευτής" να τάζει με αντάλλαγμα την ψήφο. Καταγγέλλουμε και από αυτό το βήμα τους διάφορους Αποστολίδηδες, Ακριβάκηδες, Τσιπλάκους και ΣΙΑ, που παίζουν με τα όνειρα χιλιάδων νέων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Σας καλούμε να πείτε σε αυτές τις εκλογές ΟΧΙ στην εξαγορά συνειδήσεων. Αντισταθείτε!».

Ο Λουκάς Λιάκος

Μεταφέροντας τις εμπειρίες του από τις περιοδείες σ' όλο το νομό ο Λουκάς Λιάκος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, τόνισε στην ομιλία του, στη χτεσινή συγκέντρωση στη Λιβαδειά:

«Μιλάνε για τεράστια ανάπτυξη και περισσό πλούτο, που συσσωρεύεται στην ελληνική περιφέρεια. Αν όμως ζεις στην περιφέρεια, στο χωριό, είσαι αγρότης, ή άνεργος των κλειστών εργοστασίων, ή επαγγελματοβιοτέχνης, ή συνταξιούχος, ή νέος και άνεργος, τότε ή αγανακτείς με τον εμπαιγμό που σου γίνεται ή γελάς πικραμένα για τα κρύα και άνοστα αστεία τους.

Μιλάνε για πακτωλό χρημάτων που δίνονται από την ΕΕ στην περιφέρεια. Τα είδε μήπως κανείς από σας το πρώτο και δεύτερο πακέτο, τα πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ κλπ.; Αλλο τόσο θα δούμε και το τρίτο πακέτο για το 2000-2006. Οπως και τα προηγούμενα θα τα ροκανίσουν οι "ημέτεροι". Αυτοί που ωφελούνται δεν είναι ο λαός. Είναι κυρίως οι μεγαλοεργολάβοι, οι μιζαδόροι των έργων και οι αετονύχηδες των σεμιναρίων.

Αγαπητοί φίλοι,

Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο ουσιαστικά στην ίδια κατεύθυνση που έχουμε χαράξει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στο λαό, καλώντας όλους, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφιζαν μέχρι τώρα, να μην υπογράψουν με την ψήφο τους την καταδίκη τους, δίνοντας "πράσινο φως" και εξουσιοδότηση στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να καρατομήσουν τα δικαιώματά τους στο βωμό της ΟΝΕ και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ.

Τους μιλήσαμε για τον τόπο μας:

Τους είπαμε ότι ο νομός μας βρίσκεται σε τέλειο μαρασμό. Οτι η ανυπαρξία αναπτυξιακών έργων στο νομό μας, μικρών ή μεγάλων, από τη μια άκρη ως την άλλη άκρη της Βοιωτίας, η πλήρης αποβιομηχάνιση της περιοχής μας, το κλείσιμο πολλών εργοστασίων, η πλήρης εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου, η αδιαφορία για τους επαγγελματοβιοτέχνες, η αδιαφορία για τη νεολαία και τα προβλήματά της. Να ποια είναι η πραγματική εικόνα της Βοιωτίας.

Τους είπαμε ότι η ανεργία στο νομό μας χτυπάει το 18%, οι βιομηχανίες και κλωστοϋφαντουργίες έχουν κλείσει, οι αγρότες ξεκληρίζονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Η νεολαία της περιοχής ψάχνει για δουλιά και δε βρίσκει, ενώ οι ρουσφετολόγοι της κυβέρνησης οργιάζουν.

Στην καταπολέμηση της ανεργίας πλασάρουν ως αντίδοτο τα σεμινάρια κατάρτισης, εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, που χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για τη διαφθορά συνειδήσεων και την υφαρπαγή ψήφων. Ενα τέτοιο πρόγραμμα, τα λεγόμενα στέιτς, εφαρμόζεται μέσα στην προεκλογική περίοδο στην περιοχή μας γεμίζοντας προεκλογικά τις δημόσιες υπηρεσίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία κλπ. με πάνω από 500 άτομα, παίζοντας με τον πόνο και την ελπίδα των νέων για δουλιά. Τους τάζουν μονιμοποίηση μετά τις εκλογές, αφού είναι σίγουρο πως μόλις τελειώσει ο χρόνος των σεμιναρίων θα απομακρυνθούν.

Αυτή είναι η κατάσταση με δυο λόγια στο νομό μας και υπεύθυνοι γι' αυτό είναι η κυβέρνηση, αλλά και οι βουλευτές στο νομό μας.

Αυτοί αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους Βοιωτούς, αντί να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων στο νομό μας, έχουν αποδυθεί στο γνωστό σπορ της ρουσφετολογίας, παίζοντας με τα όνειρα και τις ελπίδες της νεολαίας.

Τάζουν και ξανατάζουν έργα που έχουν τάξει και ξανατάξει, λες και ο λαός της περιοχής μας έχει απολέσει τη μνήμη του.

Ποιος δε θυμάται τον περίφημο αυτοκινητοδρόμιο, που το εγκαινίαζαν σε κάθε προεκλογική περίοδο, για να το ξεχάσουν την επομένη των εκλογών και οριστικά σήμερα το ενταφίασαν; Ποιος δε θυμάται το εργοστάσιο της αλουμίνας στη Θίσβη, που στις προηγούμενες εκλογές του 1996 οι κυβερνητικοί βουλευτές άνοιγαν καταστάσεις και έκαναν εικονικές προσλήψεις;

Ποιος δε βλέπει το έγκλημα που συντελείται στην πόρτα της Λιβαδειάς εδώ και 10 περίπου χρόνια, στο δρόμο Καλάμι - Λιβαδειά, που κατάντησε το γιοφύρι της Αρτας και μέχρι τώρα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ