Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωγή κατά Γιαννόπουλου

Αγωγή εναντίον του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου, κατέθεσε χτες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η υποψήφια βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Χριστίνα Αντωνοπούλου, για το γνωστό επεισόδιο που αυτός προκάλεσε πρόσφατα σε βάρος της μέσα σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου. Ο κ. Γιαννόπουλος παρίστατο στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών ως μηνυτής του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ η κ. Αντωνοπούλου είχε προσέλθει για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του (η δίκη, τελικά, αναβλήθηκε μετά από αίτημα του μηνυτή). Μόλις την είδε ο γνωστός υβριστής των πάντων, άρχισε να ωρύεται: «Η κυρία είναι εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ. Είναι προδότρια και αποστάτρια»! Εκείνη προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί αλλά η πρόεδρος του δικαστηρίου την απέβαλε από την αίθουσα... Συνέχεια και τέλος στο επεισόδιο έδωσε, φυσικά, ο «έχων (ακόμα) και το μαχαίρι και το πεπόνι» και με τον «αέρα» που του έδινε η «καρέκλα» του, προεξόφλησε: «Είμαι και θα παραμείνω υπουργός Δικαιοσύνης!», αφήνοντας εμβρόντητους δικαστές και ακροατήριο.

Με την αγωγή της η Χριστίνα Αντωνοπούλου ζητά 100 εκατ. δρχ. αποζημίωση από τον Ευάγγ. Γιαννόπουλο για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υβριστική συμπεριφορά του και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε δημόσια εναντίον της, βρισκόμενος μάλιστα σε χώρο απονομής της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα για το Εφετείο

Συνεχίζεται εξάλλου η προκαταρκτική έρευνα, που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Επαμ. Βρακατσέλης, για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος μετέτρεψε το υπόγειο του Εφετείου σε προεκλογικό του εργοτάξιο, καθώς στο χώρο αυτό ο εργολάβος Δ. Ροντογιάννης χρησιμοποίησε τους εργάτες κατασκευής του Εφετείου για το στήσιμο υπαίθριου προεκλογικού κέντρου του τέως υπουργού Δικαιοσύνης. Χτες ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος κατέθεσε ως μάρτυρας στον εισαγγελέα για τρεις ώρες και, όπως προανήγγειλε, πρόκειται να υποβάλει και μήνυση εναντίον του κ. Γιαννόπουλου για όσα είπε σε βάρος του με αφορμή το θέμα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ