Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Γέμισε η πλατεία με τα κόκκινα λάβαρα

Να στείλει κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή για να είναι βέβαιος ότι στις 10 Απρίλη θα έχει ισχυρή φωνή στη Βουλή και γερό στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες, που θα πρέπει να αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, κάλεσε το λαό της Πιερίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, μιλώντας χθες το βράδυ στην Κατερίνη.

Η Κατερίνη της δουλιάς και του μόχθου έδωσε τη δική της υπόσχεση ότι στηρίζει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Στη μεγάλη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ξεχύθηκαν όλες οι ηλικίες των αγωνιστών και τη γέμισαν με κόκκινα λάβαρα και με τη φλόγα της καρδιάς τους. Το σύνθημα «εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι - με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», αντήχησε πολλή ώρα στο κέντρο της πόλης. Ο Στρ. Κόρακας κάλεσε το λαό να εκτιμήσει τη συνεπή, αγωνιστική στάση που κράτησε και κρατά το ΚΚΕ απέναντι στα καθημερινά, μικρά και μεγάλα, προβλήματα. Επίσης την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος ενάντια στο ΝΑΤΟικό έγκλημα στα Βαλκάνια, τον αταλάντευτο αγώνα του για την ειρήνη και τη φιλία των λαών της περιοχής.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γ. Σκούφας, υποψήφιος του Κόμματος στο νομό, που τόνισε ότι σε τούτες τις εκλογές, ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. «Να κάνουμε, είπε, το αποφασιστικό βήμα, να δώσουμε μαζικά ψήφο στο ΚΚΕ που βρέθηκε στις πρώτες γραμμές των αγώνων, που αναπτύχθηκαν και τοπικά, όπως μαθητές, αγρότες, αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις κ.ά.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Γ. Αλεξάτος, από μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απάντηση στις προσπάθειες των μονομάχων του δικομματισμού, να μπερδέψουν το λαό, δεν μπορεί να είναι τα κεντροαριστερά σενάρια, αλλά η λαϊκή αντεπίθεση μέσα από το μέτωπο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Θερμή υποδοχή στο Λιτόχωρο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο δημοκρατικός λαός του Λιτόχωρου, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, και στο κλιμάκιο της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, καθώς και στον υποψήφιο βουλευτή Πιερίας, Θόδωρο Γρηγοριάδη, που πραγματοποίησαν χθες περιοδεία στην ονομαστή κωμόπολη του Ολύμπου.

Το κάστρο αυτό των λαϊκών και εθνικών αγώνων, που τελευταία έχει γίνει και σύμβολο της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στις ΝΑΤΟικές ορδές της Νέας Τάξης, δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Θεώρησε μεγάλη τιμή, που για πρώτη φορά επισκέπτεται την περιοχή ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Οι κάτοικοι άνοιξαν την καρδιά τους στους κομμουνιστές, εξέφρασαν ελεύθερα τους καημούς και τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, μίλησαν με σεβασμό για το Κόμμα και τους αγώνες του και έδωσαν υπόσχεση τιμής ότι οι ψήφοι του Κόμματος, που έτσι κι αλλιώς, είναι σε υψηλό ποσοστό στο Δήμο, θα αυξηθούν σημαντικά.

Ο Στρατής Κόρακας μίλησε στο ΚΑΠΗ Λιτοχώρου σε μεγάλο αριθμό παλαίμαχων αγωνιστών της ζωής, που είχαν κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα του Κέντρου. Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος κάλεσε τους συνταξιούχους στις 9 Απρίλη «να κάνουν καλά τους υπολογισμούς τους και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ», να αναπτύξει παραπέρα τους αγώνες του λαού, για να μη γίνουμε όλοι συνένοχοι στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της χώρας μας και των γειτονικών μας χωρών. «Να βοηθήσετε όλοι σας, κατέληξε, στις 10 Απρίλη, να έχουμε ένα όσο γίνεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, για το καλό και το δικό σας και της χώρας».

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κατερίνης με τις απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Απαντώντας δε στις εκκλήσεις του προσωπικού να γίνει κάτι για να λυθούν τα πιεστικά προβλήματα του ιδρύματος, υπογράμμισε ότι για να διασωθεί και να αναπτυχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, χρειάζεται το προσωπικό, μαζί με όλο το λαό της περιοχής να αγωνιστεί και να πιέσει. «Χωρίς τον αγώνα του λαού, καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ