Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Μαγνησία θα ξαναστείλει κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή

Μεγάλη η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο

Ο Νίκος Γκατζής
Ο Νίκος Γκατζής
Ενα αποφασιστικό βήμα μπροστά θα κάνουν τα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας, στις εκλογές της 9ης Απρίλη, ενισχύοντας το ΚΚΕ και επανεκλέγοντας κομμουνιστή βουλευτή στο νομό. Τα αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα για την ενίσχυση του ΚΚΕ και στη Μαγνησία, έστειλε η χτεσινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος που έγινε στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Αντωνοπούλου στο Βόλο.

Από τη Μαγνησία των δεκάδων χιλιάδων ανέργων της «Βαμβακουργίας», της «ΤΕΟΚΑΡ», της «Μεταλλουργικής», της «ΒΙΟΠΑΛ» και πολλών άλλων κλειστών εργοστασίων, θα καταδικαστούν όλοι όσοι την οδηγούν στη φτώχεια, στον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό. Γιατί ο λαός της ξέρει, ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των συμφερόντων του είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης.

Το πραγματικό δίλημμα

«Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη δεν είναι ποιος από τους δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα είναι ο διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά το πόσο ψηλά θα φτάσει ο πήχης της αντίστασης, με τις ψήφους και τα ποσοστά του ΚΚΕ» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το κάλεσμα για ψήφο στα «μικρά» κόμματα είναι απολίτικο, σημαίνοντας ότι μικρή είναι η κυρίαρχη πολιτική, ό,τι χρώμα και να φοράει και μεγάλη είναι η πολιτική της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ρήξης. Ειδικότερα για τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, επισήμανε ότι καλλιεργούν αυταπάτες για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για το ΠΑΣΟΚ, όταν αφήνουν ανοιχτές πόρτες συνεργασιών. Μεταφέροντας τα αισιόδοξα μηνύματα, που έρχονται απ' όλη τη χώρα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός είπε: «Ο λαός το ξέρει. Εμείς και στις 10 Απρίλη μετά τις εκλογές, θα είμαστε εδώ. Οπως ήμασταν εδώ και πριν».

Και κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. «Η σύγκρουση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι ο σύγχρονος δρόμος που απαντάει στα δικαιώματα του λαού και της πατρίδας μας. Σ' αυτό το δρόμο εμείς καλούμε το λαό στην πιο πλατιά συστράτευση. Μαζί να δυναμώσουμε το ρεύμα της αντίστασης. Μαζί να ορθώσουμε εμπόδια στην κυρίαρχη πολιτική. Μαζί να δουλέψουμε για να διαμορφωθεί το δικό μας μέτωπο που θα παλέψει για την εξουσία του λαού μας, από θέσεις αντιπολίτευσης σήμερα, από θέσεις λαϊκής διακυβέρνησης αύριο».

Ισχυρό όπλο η κόκκινη ψήφος

«Χρέος των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, των νέων και όλων όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, είναι να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα, ενισχύοντας το ΚΚΕ». Το χρέος αυτό, τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Γκατζής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι η κόκκινη ψήφος είναι ένα ισχυρό «όπλο» που «χτυπά» την καρδιά του δικομματισμού και ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - υπογράμμισε - διαβεβαιώνουν τα μονοπώλια και τη Νέα Τάξη πραγμάτων, ότι τίποτα δεν πρόκειται να διαταράξει τα συμφέροντά τους, όποιο και από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Διαβεβαιώνουν ότι όλα τα προσυμφωνηθέντα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα πριν και μετά την ΟΝΕ, το αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης και οι συμφωνίες στη Λισαβόνα θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».

Και συνέχισε: «Για την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, στη Μαγνησία το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό της ανεργίας και της απασχόλησης, που στο νομό μας έχει πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικής συμφοράς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα έργα υποδομής και ανάπτυξης, τα προβλήματα της υγείας, της παιδείας, των ναρκωτικών, του πολιτισμού και της άθλησης, είναι μικρότερης σημασίας. Και είναι θράσος οι υπαίτιοι της κοινωνικής και οικονομικής υποβάθμισης της Μαγνησίας να εμφανίζονται στο νομό, να μιλούν για ανάπτυξη και να ζητούν την ψήφο σας». Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Η Μαγνησία δε σηκώνει άλλη ανεργία, άλλη υποβάθμιση. Ψηφίστε ΚΚΕ για να δυναμώσουν και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι λαϊκοί αγώνες. Για να οικοδομήσουμε το Λαϊκό Μέτωπο Πάλης. Ολοι στη μάχη για να βγει κομμουνιστής βουλευτής στη Μαγνησία από την πρώτη κατανομή».

Η αρχή για το μέτωπο έγινε

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Αποστόλης Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας, υπογράμμισε: «Εμείς τα μέλη και τα στελέχη της "Κομμουνιστικής Ανανέωσης", πιστεύουμε ότι σήμερα, και περισσότερο μετά τις εκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, είναι ανάγκη οι αντιεκσυγχρονιστικές και αντισυναινετικές δυνάμεις της Αριστεράς, να συγκροτήσουν ένα Μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Η αρχή έγινε με κοινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και η εκλογική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι πιστεύουμε ένα σημαντικό βήμα για τη συγκρότηση του Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ