Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση

Στις 7.00 το απόγευμα, στην πύλη 11 του λιμανιού

Η ΝΑΤΟική άσκηση τελείωσε, το ΝΑΤΟ όμως παραμένει στην «αυλή» μας και οι κίνδυνοι από τη στρατιωτική παρουσία του στη χώρα μας και την εγκληματική του δραστηριότητα, κρέμονται πάνω από το κεφάλι του λαού, επιβάλλοντας ταυτόχρονα καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και υπονομεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας.

Το αντιπολεμικό κίνημα της Θεσσαλονίκης διατρανώνει απόψε την απόφασή του να εντείνει την αντίστασή του στα σχέδια της ΝΑΤΟικής κυριαρχίας με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στις 7 το απόγευμα στην πύλη 11 του λιμανιού. Εκεί στην πύλη των συγκρούσεων και των «δακρύων» στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, θα ακουστεί ξανά σήμερα στεντόρια η λαϊκή απαίτηση: ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠ' ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

Η ανυπότακτη νεολαία της πόλης, οι αγωνιστές της ειρήνης, της δημοκρατίας, οι άνθρωποι που αγωνιούν για την ανεξαρτησία, για το ειρηνικό μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρης της περιοχής, δίνουν απόψε τη δική τους ελπιδοφόρα απάντηση σ' όλους αυτούς που θέλουν το λαό στη γωνία και κλεισμένο στο σπίτι του. Σ' όλους αυτούς που τον αποκαλούν «τρομοκράτη», επειδή δεν αποδέχεται και αντιπαλεύει την οργανωμένη τρομοκρατία των ευρωατλαντικών νεοβάρβαρων που έχουν αναγάγει τη βία στην κυρίαρχη μορφή άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Το λαϊκό πανηγύρι που στήνεται απόψε στις 7, στην πύλη 11 είναι μαζί κάλεσμα στις συνειδήσεις όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και προειδοποίηση στους μακελάρηδες των λαών και τους υποτακτικούς τους ότι τέτοια λαϊκά πανηγύρια θα στήνονται όλο και πιο συχνά όπου και όταν η παρουσία της «ξένης ακρίδας» θέτει σε κίνδυνο την ειρηνική πορεία της χώρας και τις ελευθερίες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ