Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ

Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ

«Εκφράζω την αντίθεσή μου στην επιχειρούμενη έγκριση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Σχεδίου Απόφασης και του Σχεδίου Σύστασης, που φέρουν τον τίτλο "Ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων".

Το θέμα αυτό, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία ενός Σουηδού βουλευτή, γνωστού για την εναντίωσή του σε κάθε προοδευτική ιδέα και κίνηση στην Ευρώπη και με τον οποίον συμπαρατάχτηκαν τα πιο ακραία συντηρητικά και δεξιά στοιχεία, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημοκρατία και την ελευθερία στις χώρες και στους λαούς όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Η προσπάθεια φαλκίδευσης της ιστορικής πραγματικότητας και η επιχειρούμενη έναρξη ενός νέου "κυνηγιού μαγισσών" στον 21ο αιώνα, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχουν σε βάρος των δημοκρατικών κατακτήσεων των κοινωνιών.

Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις "λογικές" και να αποτρέψουμε τη δημιουργία κλίματος μισαλλοδοξίας και διχασμού, που ιδιαίτερα για την Ελλάδα δημιούργησαν στο παρελθόν τραγικά γεγονότα και πληγές, με τεράστιο κοινωνικό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ