Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρ. υπουργός

«Κατ' αρχήν είναι βέβαια ένα κατάπτυστο κείμενο. Ελπίζω ότι στην Ολομέλεια θα απορριφτεί γιατί πρέπει παταγωδώς αυτό το πράγμα να αποτύχει. Είναι μια προσπάθεια κύκλων εξτρεμιστικών, φασιστικών, ρατσιστικών, αντικομμουνιστικών, οι οποίοι θέλουν να επιβιώσουν και να διεκδικήσουν τη θέση τους κυρίως στις ανατολικές χώρες και προσπαθούν να ανακατασκευάσουν βασικά για να πετύχουν το σκοπό τους την πραγματική Ιστορία.

Η Ιστορία όμως αυτή δεν αλλάζει. Είναι πραγματική, είναι γραμμένη με εκατομμύρια θυμάτων, ανθρώπων που θυσιάστηκαν, πάνω από είκοσι εκατομμύρια. Οι λαοί των Σοβιετικών Δημοκρατιών, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης έδωσαν τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό κι είχαν τα θύματά τους.

Και επομένως αυτή τη θυσία, αυτή την κατάκτηση της αξιοπρέπειας και της τιμής, και για τους κομμουνιστές αλλά και για τους άλλους πολίτες της Ευρώπης, στην πάλη τους ενάντια στο ναζισμό, κανείς δεν μπορεί να την παραγράψει ούτε να τη διαστρεβλώσει.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε και το εξής φαινόμενο: Κοιτάξτε, ενώ οι λαοί έδιναν τη μάχη τους για ελευθερία, για δημοκρατία, για δικαιώματα, ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και, αν θέλετε, στην εξοντωτική πολιτική που ακολούθησαν οι ναζί, την ίδια στιγμή ο καπιταλισμός έδινε το δικό του αγώνα και ήθελε να κυριαρχήσει, ουσιαστικά ο δυτικός καπιταλισμός, ενάντια στον γερμανικό και κεντροευρωπαϊκό καπιταλισμό την εποχή εκείνη, η δε στροφή τότε του Χίτλερ ενάντια στον Στάλιν ήταν μια συμβολή ουσιαστικά και προσφορά προς το δυτικό καπιταλισμό για να εξοντωθεί ο κομμουνισμός, που ήταν τελικά ο κοινός αντίπαλος, όπως αποδείχτηκε, και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού στη συνέχεια, ο οποίος σαράντα χρόνια αργότερα βέβαια πέτυχε μετά από τη συντριβή του ναζισμού και την ήττα ουσιαστικά του κομμουνισμού και επέβαλε την οικονομία της αγοράς μέσα από τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών, δίνοντας έτσι, αν θέλετε, μια επιβεβαίωση της κατεύθυνσης την οποία είχε να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Απέναντι τώρα σε αυτή την κυριαρχία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συμπεριφερθούν ως νικητές και να ανατρέψουν και να ξαναγράψουν την Ιστορία σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ελπίζω ότι δε θα περάσει και ότι οι βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης θα σταθούν στο ύψος τους για να σταθούν απέναντι σε αυτή την επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ