Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια μεγάλη φυλακή

Μήπως, έχετε συγγενείς ή φίλους στις ΗΠΑ και αποφασίσατε, μετά τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές και κάθε λογής ηλεκτρονικές επικοινωνίες (διαδίκτυο, κλπ.) από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, να επικοινωνείτε μαζί τους με τον παλιό, κλασικό τρόπο της αλληλογραφίας; Εάν ναι, σας πληροφορούμε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Συνόρων και Τελωνείων, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, παρακολουθεί την αλληλογραφία και έχει την άδεια της κυβέρνησης να ανοίγει και να ελέγχει την προσωπική αλληλογραφία. Η νέα, ωμή παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων -ακόμη και των όσων προβλέπει το Αμερικανικό Σύνταγμα και οι νόμοι - ήρθε στο φως, όταν συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάνσας παρατήρησε ότι μία επιστολή από συνάδελφό του στις Φιλιππίνες είχε ανοιχτεί και ξανασφραγιστεί, πριν φτάσει τελικά στα χέρια του.

Περιττό, να πούμε, βέβαια, ότι ακολούθησε η παραδοχή του γεγονότος από την Υπηρεσία Προστασίας Συνόρων, μαζί με τη δικαιολογία περί προστασίας των Αμερικανών πολιτών από τους τρομοκράτες. Ωραία προστασία... Εχουν ουσιαστικά μετατρέψει τις ΗΠΑ - τη χώρα της ελευθερίας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν ορισμένοι - σε μια μεγάλη φυλακή, όπου οι πάντες και τα πάντα παρακολουθούνται - τουλάχιστον...

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν παίρνουν ριζικά μέτρα, που θα τους κοστίζουν και πολύ λιγότερο. Για παράδειγμα, να βάλουν στη φυλακή όλους τους Αμερικανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ