Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα

Πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ ήταν υπέρ της διεύρυνσης του τότε ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Πάντα, βέβαια, με πρόσχημα την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή και με δόλωμα τη δήθεν αύξηση των θέσεων εργασίας. Στην πραγματικότητα, γιατί τότε ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αντίστοιχης αγοράς και στόχευαν στην ολοκληρωτική εξόντωση όσων μπακάλικων και μικροκαταστημάτων πώλησης τροφίμων υπήρχαν ακόμη.

Τώρα, καθώς η επέλαση των πολυεθνικών μεγαθηρίων βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και η κυριαρχία των εγχώριων σούπερ μάρκετ δέχεται σοβαρά χτυπήματα, η σχετική έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ), ανάμεσα σε μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου, έδωσε τα εξής συμπεράσματα: Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων δεν έφερε ούτε αύξηση των θέσεων εργασίας, ούτε αύξηση του τζίρου. Το ίδιο αποτέλεσμα αναμένεται και από το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με άλλα λόγια, η πολιτική των εκάστοτε κυβερνώντων στήριζε και στηρίζει τους «μεγάλους», βασίζεται στην καπιταλιστική λογική «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν τα σπασμένα ολωνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ