Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΠΟΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Το πρόβλημα δεν είναι πλέον σοσιαλισμός ή φιλελευθερισμός, κρατισμός ή ελεύθερη αγορά, δημόσια κτήση ή ιδιοκτησία. Το πρόβλημα είναι ένα και παγκόσμιο: Βιωσιμότης, δηλαδή, εναρμόνιση του πολιτισμού με τη φέρουσα ικανότητα της Γης ως οικοσυστήματος» (από το βιβλίο του Μ. Δεκλερή «Εισαγωγή στη Βιώσιμη Πολιτεία» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΒΑΡΔΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΤΑ: «Στην Ελλάδα, ιστορίες τέτοιας φονικής τρέλας δεν πρόκειται να υπάρξουν. Η χώρα είναι έτοιμη και το κράτος Πρόνοιας εγγυάται ότι θα αντιμετωπισθεί επιτυχώς κάθε κρούσμα. Αρκεί οι πολίτες να επαγρυπνούν και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»)

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ: «Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το έργο - πιλότος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τυχόν επικίνδυνη αύξηση της στάθμης του ποταμού Εβρου» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ: «Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Θάτσι ενημέρωσε ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τη λύση της ανεξαρτησίας. Ο ιδρυτής του UCK, που συμμετείχε σε μαζικές δολοφονίες Σέρβων αμάχων, υποστήριξε ότι στη συνάντηση υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για τον καθορισμό του τελικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ...ΛΕΒΕΝΤΙΑ: «Ετσι, λόγω εικόνων από την πρόσφατη, θριαμβευτική υποδοχή Μαρκογιαννάκη στα Χανιά της λεβεντομάνας Κρήτης (...) όταν το σύστημα δε λειτουργεί και όταν κάθε απλός, ανώνυμος πολίτης είναι όμηρος της κρατικής αναλγησίας, τότε προκύπτουν και λειτουργούν το παρασύστημα και το παρακύκλωμα. Αυτά διορίζουν, τακτοποιούν, εξασφαλίζουν, προστατεύουν. Ποιος θα φροντίσει το παιδί μου; Ο Μαρκογιαννάκης. Ποιος θα νομιμοποιήσει το πανωσήκωμα του εξοχικού μου; Ο Νικηφοράκης. Επιτέλους, ποιος είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας, στρατολογική υπηρεσία, πολεοδομία και εφορία; Ο Μητσοτάκης!» (ο Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ