Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Με πολιτικά κριτήρια η ψήφος στις τοπικές εκλογές

Σε μαζική συγκέντρωση στα Γιάννενα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές με πολιτικά κριτήρια, με βάση τα λαϊκά προβλήματα και τις αντιλαϊκές πολιτικές και να αποδυναμώσουν τα κόμματα του δικομματισμού και να ενισχύσουν τους συνδυασμούς συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, χτες το βράδυ, από τα Γιάννενα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με έντονη την παρουσία νεολαίας, εργαζομένων, πανεπιστημιακών και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών συνδικαλιστών από μαζικούς φορείς. Προηγουμένως, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές.

Οι τοπικές εκλογές, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, έχουν την ίδια βαρύτητα με τις γενικές βουλευτικές. Κι αυτό γιατί έχουμε ένα θεσμό, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεξί χέρι του κράτους και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που υλοποιεί τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές τους. Πρόκειται για ένα θεσμό στην υπηρεσία της απελευθέρωσης της αγοράς, της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, της αντιλαϊκής φορολόγησης, της εξυπηρέτησης των μεγαλοεπιχειρηματιών. Από την άλλη, είπε, οι τοπικές εκλογές καθορίζουν ένα συγκεκριμένο συσχετισμό δύναμης μέσα σε ένα θεσμό που είναι το δεξί χέρι του κράτους και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.


Θεωρούμε ότι η τοπικότητα των εκλογών είναι σχετική. Βεβαίως τα γενικά προβλήματα έχουν τοπική έκφραση. Η Ηπειρος π.χ. είναι από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα στενά τοπικό ζήτημα. Πρόκειται ακριβώς για την ανισόμετρη, θα έλεγα, έκφραση των γενικών προβλημάτων που πλήττουν το λαό. Ζώνες φτώχειας, αφόρητες, υπάρχουν σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής ή και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ανέφερε για να προσθέσει:

Οσον αφορά τα λαϊκά στρώματα οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές. Από αυτή την άποψη πιστεύουμε, οι Γιαννιώτες, οι κάτοικοι όλης της Ηπείρου, έχοντας βέβαια κατά νου τις συγκεκριμένες εμπειρίες και τα προβλήματα από την Ηπειρο και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, πρέπει να ψηφίσουν με γενικά πολιτικά κριτήρια. Διαφορετικά, η Ηπειρος δεν πρόκειται ν' αλλάξει θέση.

Να πετύχουμε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Σε άλλο σημείο η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Δε διαχωρίζουμε τα γενικά από τα τοπικά. Μας ενδιαφέρει η τοπική έκφραση των προβλημάτων, δεν την αγνοούμε. Οπως επίσης δε διαχωρίζουμε τα προβλήματα της δουλιάς και τα προβλήματα του τόπου κατοικίας, όπως προσπαθούν να παρουσιάζουν τεχνητά τα προβλήματα και να χάνεται η πολιτική ουσία.

Το γενικό μας σύνθημα είναι το εξής: Η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ο λαός μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Να αποδυναμώσει πριν απ' όλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όποιοι συνδυασμοί κι αν γίνουν, ανεξάρτητα από τους τίτλους και τα πρόσωπα που έχουν σχέση με τα κόμματα αυτά. Να αποδυναμωθούν. Θα είναι ένα πολιτικό πλήγμα για τα δύο κόμματα, για την πολιτική που ακολουθούν, για τις ευθύνες και τα αντιλαϊκά προγράμματά τους. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση και ο πολλαπλασιασμός των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ θα δώσει τη δυνατότητα οι εκλεγμένοι από καλύτερες θέσεις να σταθούν δίπλα στο λαϊκό κίνημα και να βοηθήσουν την τόνωση και το δυνάμωμα των αγώνων, κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να στείλουμε ένα εύστοχο βόλι (2006-10-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-05-17 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική (2006-03-21 00:00:00.0)
Αναγκαιότητα η αλλαγή συσχετισμών (2005-07-16 00:00:00.0)
Η δουλιά του Κόμματος στην Αυτοδιοίκηση και η προετοιμασία μας για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές (2001-09-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ