Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Οδηγίες και,,, νέες παραγγελίες φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας συνιστά στους ταξιδιώτες να περιορίσουν τα ταξίδια στα απολύτως αναγκαία προς την Τουρκία

Οδηγίες απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση να μην κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία και καινούριες παραγγελίες του φαρμάκου «Tamiflu» ήταν τα πρόσθετα στοιχεία «θωράκισης» για τη γρίπη των πτηνών απ' το υπουργείο Υγείας.

Χτες ο υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) Σουζάνα Τζάκαπ (Zsuzsanna Jakab) στο ερώτημα του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) Αγγελου Χατζάκη «αν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία;». Το ερώτημα τέθηκε την περασμένη Παρασκευή και κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο επίτροπο Μάρκο Κυπριανού.

Η απάντηση ήρθε αυθημερόν υπογεγραμμένη από την πρόεδρο του ECDC Zsuzsanna Jakab που συστήνει είναι ότι «επί του παρόντος επιστημονικά το κλείσιμο των συνόρων δεν προστατεύει τους Ελληνες πολίτες από την επέκταση της γρίπης στη χώρα μας».

Ομως, ο Νικήτας Κακλαμάνης συνέστησε στους Ελληνες ταξιδιώτες - χωρίς αυτό να συνιστά, όπως είπε, ταξιδιωτική οδηγία - «να αποφεύγουν τα χωρίς σοβαρό λόγο ταξίδια στη γείτονα χώρα και αν αυτά είναι αναγκαία, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι υγειονομικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στα φυλλάδια που μοιράζονται στις πύλες εξόδου και εισόδου».

Χτες έγινε γνωστό ότι έγινε πρόσθετη παραγγελία 300.000 δόσεων «Tamiflu», ενώ μέσα στη βδομάδα θα αρχίσει να δημιουργείται στοκ 6-10 χιλιάδων δόσεων «Tamiflu» στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Ηδη είχαν παραγγελθεί 450.000 δόσεις «Tamiflu» εκ των οποίων 450 κιλά σε πρώτη ύλη και 200.000 σε μορφή χαπιών που θα παραληφθούν το Μάρτη και το Σεπτέμβρη του 2006.

Επίσης από χτες άρχισαν να φτάνουν 200.000 κουτιά του αντιικού φαρμάκου αμανταδίνη.

Διάσκεψη στην Κίνα

Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλο βρίσκεται στην Κίνα για να συμμετάσχειστη Διεθνή Διάσκεψη Εθελοντικών Εισφορών για την Πανδημία Γρίπης πτηνών και ανθρώπων, που θα γίνει στο Πεκίνο στις 17-18 του Γενάρη. Αντικείμενο της Διάσκεψης είναι η εκτίμηση των αναγκών έτσι ώστε να υποστηριχτούν προγράμματα σε χώρες που έχουν πληγεί ή που βρίσκονται σε κίνδυνο από τη γρίπη των πτηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ