Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΚ ΧΙΛΗΣ
Η προβοκάτσια θα αποτύχει

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚ Χιλής, που σημειώνει:

«Σκοπός αυτού του κειμένου, που είναι συνέχεια της επίθεσης για να παραχαραχτεί η ιστορία της Ευρώπης και η παγκόσμια ιστορία, είναι να βγάλει εκτός κοινωνικής και πολιτικής ζωής εκείνες τις δυνάμεις, όπως και οι κομμουνιστές, που παλεύουν για την κοινωνική αλλαγή ώστε να ξεπεραστούν οι μεγάλες αδικίες που καταπιέζουν τους λαούς μας σε αυτή την περίοδο της επιβολής της παγκοσμιοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Και συνεχίζει: «Η δική μας εμπειρία είναι πλούσια σε παραδείγματα της απάνθρωπης και εγκληματικής δράσης της χούντας του Πινοτσέτ, με χιλιάδες δολοφονημένους, κρατούμενους εξαφανισμένους, βασανισμένους και εξόριστους.

Οι εμπνευστές της σημερινής ξεκάθαρης προβοκάτσιας είναι οι ίδιοι που στηρίζουν και προωθούν την παράνομη επέμβαση στο Ιράκ, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες Ιρακινούς και πάνω από 2.100 νέους Αμερικανούς. Είναι αυτοί που προωθούν και στηρίζουν την κρατική τρομοκρατία που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους με πρώτη την ΕΕ.

Η υποκρισία και ο κυνισμός τους μπορεί να εξηγηθούν μόνο από τον αυξανόμενο φόβο τους μπροστά στο γεγονός ότι οι λαοί ανακτούν την ικανότητά τους να αγωνιστούν. Στη Λατινική Αμερική επίσης ο πιο πρωτόγονος αντικομμουνισμός προσπαθεί να επανασυσταθεί ως το μοναδικό όπλο για να απαντήσει στο ξεσήκωμα των λαών. Απέτυχαν στο παρελθόν θα αποτύχουν και στο μέλλον. Η Ιστορία, η πραγματική Ιστορία δεν μπορεί να σταματήσει με τέτοιες κατασκευές και συκοφαντίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ