Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Το μέλλον ανήκει στο σοσιαλισμό!

Από πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση του Πορτογαλικού ΚΚ
Από πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση του Πορτογαλικού ΚΚ
Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και προειδοποιεί όλους τους δημοκράτες για το φασιστικό χαρακτήρα του. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, το αντικομμουνιστικό μνημόνιο «επιδιώκει να εντείνει μια διαδικασία απειλής και εκβιασμού ενάντια στα κομμουνιστικά κόμματα και σε άλλες αριστερές δυνάμεις ώστε να αποκηρύξουν τους στόχους και τα ιδανικά τους, απειλώντας τους με απαγόρευση».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το μνημόνιο «σε ό,τι αφορά στη χώρα μας - όπου το Πορτογαλικό ΚΚ πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, για δημοκρατία, για ελευθερία, για ανθρώπινα δικαιώματα και εθνική ανεξαρτησία - αποτελεί μια απίστευτη διαστρέβλωση και προσβολή». Στην ουσία σημαίνει «την προσπάθεια να δικαιωθεί ο καταπιεστής και να καταδικαστεί ο καταπιεζόμενος, να δικαιωθεί ο βασανιστής και να καταδικαστεί ο βασανιζόμενος, να δικαιωθεί ο δολοφόνος και να καταδικαστούν οι δολοφονημένοι, να δικαιωθεί η φασιστική καταστολή και να καταδικαστούν όλα τα θύματά του, να δικαιωθεί ο φασισμός και να καταδικαστούν όλοι αυτοί που αντιστέκονται σ' αυτόν».

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του μνημονίου, το Πορτογαλικό ΚΚ δηλώνει ότι «σήμερα, όπως και τις μέρες του φασισμού, καμία καταδίκη των ιδανικών της κομμουνιστικής ιδεολογίας, δεν είναι ικανή να ταρακουνήσει τη βαθιά πίστη του σκοπού μας, ούτε τη βαθιά πεποίθηση πως το μέλλον δεν ανήκει σε αυτούς που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται, αλλά σε αυτούς που παλεύουν εκ μέρους των εργατών και των λαών, δεν ανήκει σ' αυτούς που κηρύττουν το τέλος της Ιστορίας πιστεύοντας ότι θα τη σταματήσουν με βίαια και καταπιεστικά χτυπήματα, αλλά σ' αυτούς που αντιστέκονται, οργανώνονται και παλεύουν, σε αυτούς που κάνουν την Ιστορία να προχωρά προς τα μπρος. Δεν ανήκει στον καπιταλισμό, ανήκει στο σοσιαλισμό και στον κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ