Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ CIA
Στάχτη στα μάτια των λαών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Την προκλητική υποκρισία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δημιουργήσει Επιτροπή Ερευνας για την ασύδοτη δράση της CIA σε ευρωπαϊκές χώρες, με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που συντάσσεται πλήρως με την αντιτρομοκρατική εκστρατεία δημιουργώντας και εφαρμόζοντας τρομονόμους για το χτύπημα των λαών, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αιτιολογώντας την αποχή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ από την ψηφοφορία του σχετικού ψηφίσματος.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Μπροστά στις αποκαλύψεις και το σάλο που προκάλεσαν για τη δράση της CIA με απαγωγές πολιτών, μεταφορές υπόπτων, διεξαγωγή ανακρίσεων και ύπαρξη μυστικών φυλακών σε ευρωπαϊκές χώρες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί με τη συγκρότηση Επιτροπής Ερευνας να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαών της Ευρώπης.

Επιδεικνύοντας μια υποκριτική ευαισθησία για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ευρωπαϊκό έδαφος προσπαθεί να διασώσει τη "χαμένη τιμή" της ΕΕ. Είναι όμως γεγονός ότι η ίδια η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών έχουν συνάψει μυστικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, έχουν πλήρως συνταχθεί με την ονομαζόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία και τώρα προσπαθούν να παρουσιαστούν ως έκπληκτοι και αθώες περιστερές.

Είναι πρόκληση και υποτίμηση των λαών οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου των οποίων τα κόμματα κυβερνούν και έχουν υπογράψει τις συμφωνίες, να εμφανίζονται διαμαρτυρόμενοι για τα αποτελέσματά τους.

ΕΕ και ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνοι για την ασύδοτη δράση των μυστικών υπηρεσιών, που εκτός των άλλων προετοιμάζουν την εφαρμογή των τρομονόμων για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και της εξαπόλυσης πολέμων κατά χωρών και λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ