Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (EMEP)
ΟΧΙ στη διαστρέβλωση της Ιστορίας

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Εργασίας της Τουρκίας (EMEP), Λαβέντ Τουζέλ, με ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο αναφέρει πως πρόκειται για «μια προσπάθεια επίθεσης της άρχουσας τάξης ενάντια στην ιδέα μιας αταξικής κοινωνίας, μιας τέτοιας που αναπόφευκτα θα αντικαταστήσει το καπιταλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενος στις αντικομμουνιστικές καμπάνιες που έχουν γίνει κατά καιρούς στον κόσμο, αλλά και στην Τουρκία, επισημαίνει ότι σε χώρες όπως και τη δική του «δημιουργήθηκαν οργανώσεις με την πρόφαση της "υπεράσπισης της πατρίδας", ώστε να αντιπαλέψουν τον κομμουνισμό, λαμβάνοντας χρηματική βοήθεια μέχρι και 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια βάση. Και επίσης, σκηνές που είδε η χώρα μας μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτέμβρη του 1980 και τις καταστάσεις που τρομοκράτησαν την κοινωνία μας μηχανεύτηκαν ως μια επέκταση της ίδιας ύπουλης και πανούργας πολιτικής».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι το EMEP «στέκεται αποφασιστικά ενάντια σ' αυτούς που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και ενάντια στον επιθετικό ιμπεριαλισμό που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να χρειάζεται το φασισμό για να τραφεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ