Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαός που αγωνίζεται

Σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που μια διπλωματική αποστολή άλλης χώρας θα χρησιμοποιούσε το κτίριό της, για να προβοκάρει αναρτώντας φωτεινές επιγραφές ενάντια στη χώρα που τη φιλοξενεί, αυτό δε θα μπορούσε παρά να δημιουργήσει πρόβλημα. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ...δε βλέπουν σε μια τέτοια ανοιχτή προβοκάτσια κάτι το μεμπτό!!! Αντίθετα, ισχυρίζονται ότι τα φωτεινά μηνύματα που ανάρτησαν εδώ και μέρες στο Γραφείο Συμφερόντων τους στην Αβάνα της Κούβας μπήκαν, γιατί «αλλιώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το λαό της Κούβας»! Βέβαια, για κάθε σοβαρό άνθρωπο η «αιτιολόγηση» αυτή είναι κάτι παραπάνω από γελοία. Η πρόκληση είναι προφανής και βέβαια σαν τέτοια δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Πολύ πιο συγκεκριμένα όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ, που η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της είναι «με το σπαθί τους» οι πρώτοι τρομοκράτες στον κόσμο. Η σοσιαλιστική Κούβα εδώ και πάνω από 40 χρόνια έχει υποστεί αυτή την κρατική τρομοκρατία από την πλευρά των ΗΠΑ, με το απάνθρωπο εμπάργκο στις εμπορικές συναλλαγές. Είναι γνωστοί ο περιβόητοι νόμοι του αμερικανικού Κογκρέσου Τοριτσέλι και Χελμς Μπάρτον (από τα ονόματα των γερουσιαστών) που καθορίζουν ότι όποια χώρα, οργανισμός ή εταιρία θέλει να έχει συναλλαγές με την Κούβα δεν μπορεί να έχει και με τις ΗΠΑ. Είναι, επίσης, γνωστές και καταγεγραμμένες ιστορικά οι επεμβάσεις από την πρώτη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, οι δολιοφθορές ή απόπειρες για δολοφονία του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Για να μην αναφερθούμε στα πολλά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ανά τον κόσμο.

Εύλογα, λοιπόν, η κυβέρνηση της Κούβας και ο αγωνιστής λαός της καταγγέλλουν στη διεθνή κοινή γνώμη τη νέα αυτή προβοκάτσια. Και χτες, έξω από τη διπλωματική αποστολή των Αμερικανών ιμπεριαλιστών βρέθηκαν πάνω απο ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, διανοούμενοι, φοιτητές και νέοι που απαίτησαν σεβασμό στην εθνική τους ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, υπερασπίστηκαν την Επανάστασή τους, που παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια έχει δώσει στα λαϊκά στρώματα πρωτόγνωρα επιτεύγματα και κατακτήσεις. Ταυτόχρονα, η «Διαδήλωση του Λαού που αγωνίζεται», όπως ονομάστηκε, απαίτησε να υπάρξει δικαιοσύνη και να εκδοθεί στη Βενεζουέλα που τον ζητάει, ο αρχιμαφιόζος τρομοκράτης Ποσάδα Καρίλες, υπεύθυνος για πολλές ενέργειες, ανάμεσα σε άλλες για την ανατίναξη του κουβανικού αεροπλάνου το 1976 που στοίχισε τη ζωή σε 73 ανθρώπους. Ο εγκληματίας αυτός βρίσκεται προστατευόμενος στις ΗΠΑ, και «κρατείται» υποτίθεται για «παράνομη είσοδο», ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχουν φήμες για πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να αφήσουν ελεύθερο τον αποδεδειγμένο πράκτορά τους.

Επίσης, ο κουβανικός λαός απαίτησε την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών Ηρώων άδικα φυλακισμένων στις ΗΠΑ, γιατί υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα της πατρίδας τους. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κάθε καλοπροαίρετος, δημοκράτης πολίτης οφείλει να συμπαραταχτεί με τον δίκαιο αγώνα του κουβανικού λαού και να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Σ' αυτόν τον αγώνα αξιοπρέπειας ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ