Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ

Δήμαρχος Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο ταράζει τα ισχυρά θεμέλια της δημοκρατίας που με τόσους αγώνες και κόπους κατακτήθηκαν από το λαό, περιέχει ιστορικές αναλήθειες αναφορικά με το Σοσιαλισμό του 20ού αιώνα, ταυτίζει τον κομμουνισμό με το ναζισμό, σε αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα που είχαν να κάνουν μόνο με τους αγώνες των κομμουνιστικών καθεστώτων και τη νίκη τους ενάντια του ναζιστικού και φασιστικού άξονα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πώς είναι δυνατό να ξεχαστούν οι θυσίες, οι αγώνες, τα βασανιστήρια που πέρασαν οι κομμουνιστές για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Σε μια εποχή που θέλουμε να χαρακτηρίζεται από πρόοδο και εξέλιξη, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου είδους μεθοδευμένες κινήσεις κατά της ελευθερίας του ατόμου να εκφράζεται και να αγωνίζεται για τα πιστεύω του και τα ιδανικά του.

Καταψηφίζω κάθε είδους προσπάθεια εναντίον των ανθρωπίνων αξιών, της δικαιοσύνης και των ατομικών ελευθεριών και καλώ όλο το δημοκρατικό κόσμο να εναντιωθεί εμπράκτως σε αυτό το μνημόνιο της ντροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ