Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΕ ΕΣΥ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΙΟΝ: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι θέσεις είναι 1.500 και οι υποψήφιοι να τις καταλάβουν μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ υπερβαίνουν τους 50.000. Που σημαίνει ότι μόλις ο ένας στους τριάντα θα καταφέρει να φτάσει στο στόχο του, εξασφαλίζοντας μια θέση εργασίας που ίσως να μην είναι αυτή που ονειρευόταν ή σπούδαζε για να κατακτήσει, αλλά είναι η μόνη που βλέπει να του προσφέρεται» (μ' αφορμή το διαγωνισμό για το δημόσιο, το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ»: «Στην Ελλάδα το κουκουέ οργάνωσε εκστρατεία καταδίκης όσων καταδικάζουν. Και (μικροπολιτικά) παρέσυρε στην καταδίκη σχεδόν τους πάντες. Ακόμα και πολλούς δημοκράτες (...) γιατί όμως μια καταδίκη σήμερα; Πρώτον διότι κάποτε πρέπει να υπάρξει. Δεύτερον, διότι σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη, πολλοί νέοι που δεν ένιωσαν στο πετσί τους τα "αγαθά" του "υπαρκτού" αλλά και πολλοί άλλοι που δεν τα βγάζουν πέρα με το σκληρό παιχνίδι της "ελεύθερης" και συχνά μαφιόζικης αγοράς, νοσταλγούν τα απαράδεκτα (...) η υπόθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης και των απαράδεκτων αντιδράσεων που προκάλεσε εδώ πρέπει να μας προβληματίσει» (ο Ριχάρδος Σωμερίτης - πού αλλού; - στο «ΒΗΜΑ», ναι, αυτήν την ίδια καλή εφημερίδα που στην Κατοχή λεγόταν «Ελεύθερο Βήμα» και η οποία για τους ύμνους της στον κατακτητή υποχρεώθηκε με την απελευθέρωση να μην κυκλοφορήσει με το ίδιο όνομα κι έτσι αλλάζοντας προβιά μετονομάστηκε σε «ΒΗΜΑ»).

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! «Πίσω από τις αρλούμπες και την "πάλη των τάξεων", υπήρχε ένα τερατώδες καθεστώς που έστηνε "γκουλάγκ" και εξόντωνε τους ατελείωτους εχθρούς του: δηλαδή εμάς...» (ο Γκαζμέντ Καπλάνι, αρθρογράφος στα «ΝΕΑ»).

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ: «"Μάο: Η άγνωστη ιστορία" συντροφεύει αυτή την εποχή τις νύχτες του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους (...) το βιβλίο παρουσιάζει τον Μάο Τσε Τουνγκ ως αιμοσταγή δικτάτορα, "χρεώνοντας" του χωρίς ενδελεχή επιστημονική έρευνα το θάνατο 70 εκατομμυρίων Κινέζων. Ο αμερικανός πρόεδρος επέλεξε το συγκεκριμένο ανάγνωσμα "γιατί πράγματι αποκαλύπτει πόσο σκληρός τύραννος ήταν (ο Μάο)" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακ Μίλαν» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ