Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ποιος άλλος παίρνει αύξηση 45%;»...

Η κυβέρνηση επιμένει να προβοκάρει με τον πιο προκλητικό τρόπο τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Το έκανε και χτες και μάλιστα την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πλημμύριζαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους δασκάλους.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πήρε τόση φόρα που έφτασε ένα βήμα πριν να κατηγορήσει τους δασκάλους μέχρι και για ...«κοινωνική ανευθυνότητα». Μάλιστα, παρουσίασε και ...στοιχεία: Οι δάσκαλοι, είπε, δε ζητούν αύξηση 45% (όπως είχε πει προχτές), αλλά (μετά από τις νέες προσθαφαιρέσεις που έκανε) του προκύπτει ότι ζητούν αύξηση ...47,5%! «Ποιος άλλος έχει τέτοιες απαιτήσεις;», αναρωτήθηκε οργίλος...

*

Οχι, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Αλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι προσπαθεί να στρέψει εναντίον των δασκάλων (των 900 ευρώ) τους εργάτες (των 629 ευρώ ως βασικό) ή τους συνταξιούχους (των 500 ευρώ), δείχνει ότι η παλιά ΠΑΣΟΚεια προπαγάνδα περί «ρετιρέ» είναι το ίδιο δημοφιλής και στα επιτελεία της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Εκείνο, πάντως, για το οποίο αξίζει να συγχαρούμε τη ΝΔ είναι ότι αφ' ενός ξέρει να ξεχωρίζει τους «προνομιούχους», αλλά και αφ' ετέρου ότι - σε άλλες περιπτώσεις - καταφέρνει να κρατά την ψυχραιμία της. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε κάποιους με τα ακόλουθα ποσοστά αυξήσεων (κερδών) μέσα στο α΄ εξάμηνο έναντι του περσινού:

«Αλουμίνιον της Ελλάδος»: Αύξηση καθαρών κερδών 99,5%. «Γιούρομπανκ»: Αύξηση καθαρών κερδών 41,6%. «Αλφα Μπανκ»: Αύξηση 37,7%. «PROTON BANK»: Αύξηση κερδών 447%. «Α-Β Βασιλόπουλος»: Αύξηση κερδών 73%.

*

ΥΓ(1): Οι παραπάνω και οι όμοιοί τους, ουδέποτε επέσυραν την μήνιν της κυβέρνησης...

ΥΓ(2): Αυτοί δεν τα ζητούν, όπως οι δάσκαλοι. Αυτοί τα πήραν και τα παίρνουν. Συνεχώς...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ