Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συνάντηση Καραμανλή - Φραντκόφ

Η υλοποίηση της συμφωνίας για τον πετρελαιαγωγό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αποτέλεσε βασικό θέμα στις συνομιλίες που είχαν χτες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με το Ρώσο ομόλογό του Μιχ. Φραντκόφ.

Από τις δηλώσεις που έγιναν δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Οι δύο πρωθυπουργοί επανέλαβαν τη βούλησή τους να ολοκληρωθεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις «λεπτομέρειες» που αφορούν τα ποσοστά της εταιρείας που θα διαχειριστεί κοκ.

«Κοινή μας επιθυμία είναι να δούμε το έργο αυτό να προχωρά στη φάση της κατασκευής, το συντομότερο δυνατόν», περιορίστηκε να δηλώσει ο Κ. Καραμανλής, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του είπε ότι «μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πρέπει να προετοιμάσουμε από κοινού το σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας». Συμπλήρωσε ότι ο πετρελαιαγωγός συμπληρώνει τους υπάρχοντες αγωγούς και προσφέρει μία επιπλέον δυνατότητα και θα δώσει συμπληρωματικές ευκαιρίες τόσο στους προμηθευτές πετρελαίου όσο και στους καταναλωτές στην Ευρώπη. Στις συνομιλίες συζητήθηκε επίσης η ανανέωση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία μετά το 2016.

Μετά τις συνομιλίες υπογράφηκε συμφωνία για την τουριστική συνεργασία και για την αποπληρωμή χρεών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα συμφωνίας για εξαγωγή ελληνικών κρασιών στη Ρωσία. «Θέλουμε να δούμε τον αριθμό των επιχειρηματιών μας που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες να αυξάνεται», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής δίνοντας το στίγμα της «στρατηγικής σχέσης» με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ