Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ
Ξύπνησαν οι βρικόλακες της Ιστορίας

Δήλωση του Δ. Αγκαβανάκη, στελέχους του ΠΑΜΕ και υποψήφιου δημάρχου Καισαριανής, για τις προτάσεις της «επιτροπής σοφών»

Σχολιάζοντας τα όσα αντεργατικά απεργάζεται η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και την «επιτροπή των σοφών» για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, σημείωσε σε δήλωσή του στο «Ρ»:

«Η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή. Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα τόσο στην πρόσφατη ανάλογη δήλωση του υπουργού Γ. Σουφλιά, όσο και στις προτάσεις της Επιτροπής των λεγόμενων σοφών, την οποία απαρτίζουν διαχρονικοί, δικομματικοί κοινοί συμβουλάτορες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αφού χρίζονται "εκσυγχρονιστές" ή "σοφοί" από την κάθε κυβέρνηση, μετά εισηγούνται τις υπαγορευμένες από την εκάστοτε κυβέρνηση ακραίες αυταρχικές επιλογές, όπως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, της διαδήλωσης και, γενικά, την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Σήμερα στο Δημόσιο και στη συνέχεια και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Οι προτάσεις αυτές έχουν ανασυρθεί από τα συρτάρια της επτάχρονης χούντας, τις οποίες ο λαός έχει καταδικάσει. Τώρα επιχειρείται η νεκρανάστασή τους από τους απαρτίζοντες την Επιτροπή. Με άλλα λόγια, από το πολιτικό, υπαλληλικό, υπηρετικό προσωπικό του κεφαλαίου. Επιδιώκουν με φωτιά και τσεκούρι να προωθήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τη λεγόμενη ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, άγριες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις μέσα σε συνθήκες ακραίας κοινωνικής βαρβαρότητας, χάριν της μεγαλύτερης κερδοφορίας του.

Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις, που έχουν δώσει δυναμικά αγωνιστικά δείγματα γραφής, δε θα επιτρέψουν ένα τέτοιο αντιλαϊκό πισωγύρισμα και με δυνατούς ενωτικούς ταξικούς αγώνες θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους βρικόλακες της Ιστορίας και στους πολιτικούς και οικονομικούς προϊσταμένους τους, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ