Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχει ομορφιά ο αγώνας

Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την «Καθημερινή»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την «Καθημερινή»
Αργά αλλά σταθερά, διάφοροι ανακαλύπτουν ότι έχει αξία ο αγώνας. Οτι δεν πρέπει να κλέβεις το δίκιο κανενός. Οτι είναι σημαντικό για όλους ένας κλάδος να βγαίνει νικητής απ' τον αγώνα του.

Να τα 'λεγαν και χτες αυτά. Τότε που παπαγάλιζαν τα περί «ρετιρέ» του ΠΑΣΟΚ.

Κάλιο αργά...

Ομως και πάλι οι καθαρές κουβέντες κάνουν τους καλούς φίλους.

Δάσκαλος για το παιδί είναι ο πράγματι δάσκαλος. Η στάση ζωής, δηλαδή.

Αυτός που χτες κλείδωσε τις πόρτες σ' ένα Λύκειο στο Νέο Ηράκλειο και απειλούσε με αποβολή τις μαθήτριες που ήθελαν να κατέβουν στο συλλαλητήριο, δεν είναι καλός δάσκαλος. Πόσο μάλλον που γνώριζε πως του ενός παιδιού ο γονιός ήταν απεργός καθηγητής και του άλλου επίσης απεργός δημόσιος υπάλληλος. Και περίμεναν απ' έξω να κατέβουν με τα παιδιά τους στο συλλαλητήριο. Μάθημα παρέδιδαν, κι αυτός μέσα απ' τα κάγκελα και οι άλλοι έξω απ' αυτά. Και προς τιμήν των παιδιών, πήδηξαν το κάγκελο και τράβηξαν στο δρόμο του χρέους. Εμεινε μέσα ο «δάσκαλος». Να μετρά τριάντα αργύρια. Ενας υπάλληλος με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Απ' αυτούς που πληρώνουν χρυσάφι για τον καμπινέ και γεμίζουν άχυρα το μυαλό των παιδιών, εκβιάζοντάς τα μάλιστα με την περίφημη βαθμολογία...

Για άλλη παιδεία παλεύουμε.

Κατά τ' άλλα, διαβάζεις μια αφήγηση από την πολιορκημένη Γάζα και νομίζεις πως προέρχεται από γειτονιά της Αθήνας. Στέλνει μήνυμα.

Καμιά σχέση με την κοσμοπολίτικη «αριστερά» που αρέσει στον κύριο «φιλόσοφο», που διδάσκει υποταγή λέγοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο αξίζει να υπάρχουμε είναι για να σπέρνουμε αυταπάτες πως ο καπιταλισμός, και μάλιστα αυτός στην εποχή του ιμπεριαλισμού, μπορεί και να 'ναι ανθρώπινος, αρκεί να αναλάβουν τη διαχείριση αυτοί οι «αριστεροί».

«Δρυός πεσούσης» είναι η όλη ιστορία και θα συνεχίζεται αυτό το παραμύθι όσο στο προσκήνιο δε βγαίνει με όρους αξίωσης της ίδιας της εξουσίας, αυτή καθαυτή η εργατική τάξη.

Ασχετο: Η κυρία έχει κάνει καθαρό πως δε θέλει ευθεία αντιπαράθεση. Εμφανίστηκε μόνο στη ΝΕΤ γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Εκτοτε ...μην τον είδατε τον Παντελή. Επιλογή αυτοπροστασίας. Αλλά να σπέρνει και ότι περίμενε 45 λεπτά στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνε κανείς, ενώ η ίδια «καίγονταν» να πάρει μέρος σε μία τηλεοπτική συζήτηση, ε, έχει και η αντοχή στο κουτόχορτο το όριό της. Πόσο μάλλον που το ξαναέκανε τέσσερις μέρες πριν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ακυρώνοντας τότε το πάνελ...


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ