Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα Συνταγματικά

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ τις μέρες οι δηλώσεις από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί της σημασίας του ελληνικού Συντάγματος και της προσοχής που δίνουν ενόψει της επικείμενης αναθεώρησής του. Ομως, ας μην κουράζονται γιατί ...δεν τους πιστεύει κανείς.

Ας μας πουν ευθέως ότι κατασκευάζουν Σύνταγμα κατά παραγγελία της ΕΕ και των συμφερόντων που ο καθένας τους (ή και οι δυο μαζί) εκπροσωπεί και θα είναι πολύ πιο κοντά στην αλήθεια.

Αλλωστε, την ...προσήλωσή τους στις συνταγματικές αρχές είχαμε πολλές ευκαιρίες για να τις διαπιστώσουμε, όταν μετέτρεπαν ακόμη και τα Συντάγματα που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει σε «λάστιχο».

Να θυμηθούμε μήπως τότε που τα αμερικανικά στρατεύματα είχαν μεταβάλει τη χώρα σε ...στρατιωτική γέφυρα και περνούσαν προκειμένου να ενισχύσουν τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία; Το Σύνταγμα το απαγόρευε και γι' αυτό φρόντισαν να το αλλάξουν.

`Η μήπως να πάμε σε πιο πρόσφατα παραδείγματα, όπως αυτό του περίφημου «βασικού μετόχου», όπου ο νόμος άλλαξε, με υπαλληλίσκους της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δηλώνουν δημοσίως ότι το ελληνικό Σύνταγμα δε ...μετράει; Κι αυτή τη διάταξη άλλωστε ετοιμάζονται να αλλάξουν.

Οσο για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, ας μην το συζητάμε καλύτερα. Είναι φανερό πως πολλά «ψήνονται» για την εν λόγω συνταγματική διάταξη και θα χαλάσουν πολύ ...φαιά ουσία για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν όσα θα μας παρουσιάσουν.

Τελικά, αυτές οι διαδικασίες της αναθεώρησης μάλλον μια ουσιαστική χρησιμότητα έχουν: Να φαίνονται πολύ καλά στα μάτια του κόσμου οι συναλλαγές και οι συναινέσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι αξίες της «ελεύθερης αγοράς».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ