Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε μια μέρα χαμένη

Διήμερη περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Γιώργος Τούσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής

Ο Γιώργος Τούσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πλαισιωμένος από τον Στρατή Κόρακα υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Βαγγέλη Παλαιολόγο, υποψήφιο νομάρχη Λέσβου

ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ

Ο Γιώργος Τούσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πλαισιωμένος από τον Στρατή Κόρακα υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Βαγγέλη Παλαιολόγο, υποψήφιο νομάρχη Λέσβου
«Να απελευθερωθεί η λαϊκή αγανάκτηση με ψήφο ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τους εντολοδόχους τους στους φορείς της ΤΑ, που χρησιμοποιήθηκαν ως αγωγοί για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα».

Τα παραπάνω τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσας σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στη Μυτιλήνη κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Λέσβο.

Στα πλαίσια της ΤΑ, συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υπήρχε και υπάρχει συναίνεση μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και των εντολοδόχων τους. Π.χ. η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός μαζί με την ΕΕ, τους εφοπλιστές και τους εντολοδόχους τους στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), καθώς και στην Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στήριξαν και προώθησαν τις αντιδραστικές αλλαγές και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Πρόβαλαν τις εξωφρενικές αξιώσεις των εφοπλιστών, να ναυπηγηθούν με κρατική χρηματοδότηση ακτοπλοϊκά πλοία, τα οποία θα δοθούν στους εφοπλιστές!

Κριτήριο για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι να καταδικαστεί η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική και με την ψήφο στις 15 του Οκτώβρη και να μη σπαταλιέται η λαϊκή δυσαρέσκεια, πότε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πότε με τη στήριξη της ΝΔ. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να ψηφίζουν όπως ψηφίζουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Τούσας τόνισε: «Να κάνουν στις 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα το πρώτο βήμα και παραπέρα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συσπειρωθούν σ' ένα λαϊκό μέτωπο που στο έδαφος των αγώνων, συνεχών και ανυποχώρητων αγώνων, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τα στηρίγματά της. Να προχωρήσουν στη λαϊκή εξουσία όπου η ενέργεια, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η υγεία, η παιδεία θα γίνουν λαϊκή περιουσία. Για να επιστρέφει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν.

Στην Αγιάσο, ο Γιώργος Τούσας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην αφήσουν «ούτε μια μέρα χαμένη», τονίζοντας πως τα ψηφοδέλτια του αγώνα και της διεκδίκησης, τα ψηφοδέλτια της «Δημοκρατικής Αγιάσου», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρύσανθο Χατζηπαναγιώτη, και το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» με υποψήφιο νομάρχη τον Βαγγέλη Παλαιολόγο, να φτάσουν παντού. Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση και Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, πρέπει να ενισχυθούν ακόμα παραπέρα, για τους αγώνες, την επόμενη των εκλογών, που έρχονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ