Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχαίρει πάνω στα καμένα

Ενώ η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει από άκρου σε άκρο τη χώρα, το κυβερνητικό επιτελείο επιχαίρει για την... αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη να προχωράει ακόμα πιο πέρα, δηλώνοντας ικανοποιημένος με το γεγονός ότι η χώρα μας «διαθέτει το μεγαλύτερο εξοπλισμό αντιμετώπισης των πυρκαγιών από κάθε ευρωπαϊκή χώρα και τον τρίτο στον κόσμο», αλλά και από το ότι «δε σημειώθηκε η παραμικρή απώλεια ανθρώπινης ζωής εκτός από ένα ατυχές περιστατικό»! Με αυτές τις αναφορές του χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, από τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), επιχείρησε να μειώσει τις τεράστιες συνέπειες των πυρκαγιών, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το πρόβλημα των πυρκαγιών.

Ερωτώμενος κατά πόσο οι πυρκαγιές έχουν επηρεάσει τις προγραμματισμένες αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, μια και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού ακόμα και στη Σάμο που επλήγη η οικονομία του νησιού, δεν εθίγη καμία τουριστική εγκατάσταση. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα τα οποία - έτσι είπε - θα επαναφέρουν την οικονομική και κοινωνική ζωή στο νησί όπως ήταν πριν.

Τα «μέτρα» λοιπόν, που κατά την κυβέρνηση θα επαναφέρουν την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού όπως πριν, είναι τα εξής:

  • Ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά αμέσως και αφορά ειδικά επιδοτούμενες διακοπές των δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού στο νησί της Σάμου και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους του έτους...
  • Ειδική διαφημιστική προβολή του νησιού που θα οργανωθεί σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και με ενίσχυση από τις πιστώσεις του ΕΟΤ.
  • Διαρκή παρακολούθηση της εξέλιξης των πωλήσεων για τη Σάμο στις αγορές, ώστε να ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, εφόσον χρειαστεί...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα για τη «βιτρίνα» του «τουριστικού προϊόντος» (2016-03-05 00:00:00.0)
Απαιτούν όλο και περισσότερα (2011-02-23 00:00:00.0)
Μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής προβολής (2003-02-27 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ (2000-07-19 00:00:00.0)
Υφεση της φωτιάς, όξυνση των προβλημάτων (2000-07-12 00:00:00.0)
Προχωράει το πρόγραμμα "Τουρισμός - Πολιτισμός" (1997-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ