Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Δε θα μπορούσε να υπάρχει μέρα με καλύτερο συμβολισμό από την 1η του Μάη για το άνοιγμα των εργασιών του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ". Με αυτά τα λόγια του Παναγιώτη Μεντρέκα,μέλους του Γραφείου του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου, άνοιξε χτες η αυλαία του 7ου Συνεδρίου της Οργάνωσης στην Αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Ενα συνέδριο που έρχεται να δώσει νέα ώθηση στη δράση της Οργάνωσης στο νεολαιίστικο κίνημα της χώρας μας, για να πάρει η νεολαία τη θέση που της ανήκει στο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης μαζί με τον λαό και - όπως είπε ο Νίκος Σοφιανός στην εισηγητική του ομιλία - να βάλει στη ζωή και να υλοποιήσει μαζί με χιλιάδες νέους τους στόχους της Οργάνωσης, για μια μαζική, δυνατή, πρωτοπόρα στον αγώνα ΚΝΕ.

Με πείσμα και αστείρευτο κουράγιο, κόντρα στο ρεύμα, οι νέοι κομμουνιστές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μαζί με το ΚΚΕ τη νέα έφοδο προς το μέλλον, βγαίνοντας νικητές στην αναμέτρησή τους με τις αντιδραστικές δυνάμεις, ξέροντας πως ο δρόμος προς το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική είναι ανηφορικός και δύσκολος, όντας όμως πεισμένοι πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς το μέλλον, πως αυτή είναι η απαίτηση και η ανάγκη της εποχής μας.

Η συσσωρευμένη εμπειρία σχεδόν 30 χρόνων δράσης στο κίνημα της νεολαίας και ιδιαίτερα η δράση της ΚΝΕ τα 4 τελευταία χρόνια από το 6ο Συνέδριο μέχρι σήμερα κάνει τους νέους κομμουνιστές να βλέπουν με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον της Οργάνωσής τους. Οπως είπε ο Νίκος Σοφιανός στην εισηγητική ομιλία του, αυτό που έκρινε την επιτυχή πορεία της ΚΝΕ από το 6ο Συνέδριο της ΚΝΕ στο 7ο "ήταν η επίμονη προσπάθεια συνολικά της Οργάνωσής μας, παρά τις αδυναμίες και καθυστερήσεις να συνδυάζει στη δράση της τη συμβολή στην ανάταση του κινήματος της νεολαίας με τη σταθερή πολιτική επικοινωνία, με την προβολή του ΚΚΕ, με την οργανωτική της ανάπτυξη".

Ο Χαρίλαος Φλωράκης, επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ - ο οποίος έγινε δεκτός στην αίθουσα με το σύνθημα "οκτώ δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία" - στο χαιρετισμό του δεν κατόρθωσε να κρύψει τη συγκίνησή του, αντικρίζοντας τους νέους κομμουνιστές και κομμουνίστριες: "Είμαστε περήφανοι για την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Ναι, είμαστε περήφανοι",είπε.

"Σας βλέπω και αναπολώ τα παλιά, αλλά σας βλέπω και οραματίζομαι και το μέλλον. Ενα μέλλον δημοκρατικό, λαϊκό, σοσιαλιστικό. Στο τέλος σας εύχομαι η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας να γίνει η ψυχή και η καρδιά της ελληνικής νεολαίας",κατέληξε ο Χαρίλαος Φλωράκης, με τους εκατοντάδες συνέδρους να φωνάξουν από κάτω: "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική, και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή".

Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών, άρχισαν οι ομιλίες των αντιπροσώπων. Με εκφρασμένη, από τις πρώτες κιόλας ομιλίες, την απόφαση των νέων κομμουνιστών να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να συνειδητοποιήσει η νεολαία για ποιες ιδέες και σκοπούς πρέπει να παλέψει. Ενάντια σε ποιον πρέπει να παλέψει και σε ποια μαζική οργάνωση να ενταχτεί.

Με εκφρασμένη, επίσης την υπόσχεση ότι θα αποδειχθούν αντάξιοι και των παλιότερων αγωνιστών και των νέων περιστάσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ