Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για το ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Το πρόβλημα της στέρησης εγκεκριμένων πιστώσεων από το ΕΛΕΠΑΠ Βόλου έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Μ. Μπόσκου.

Στο ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, αποπερατώθηκε η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και περίσσεψαν και έξι εκατομμύρια δραχμές, τα οποία η διεύθυνση του ΕΛΕΠΑΠ Βόλου προορίζει για την αγορά εξοπλισμού, αξίας 5.300.000 δραχμών. Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την αποπληρωμή και του εργολάβου - πήρε 20 εκατ. δραχμές - θα υπάρξει υπόλοιπο άλλων 15 εκατομμυρίων, αφού έχει εγκριθεί αρχική πίστωση 35 εκατομμύρια από το υπουργείο, για την επισκευή των κτιρίων.

Επίσης, ενώ έχει καταγραφεί επιχορήγηση 23.400.000 δραχμών για λειτουργικά έξοδα του παραρτήματος για το 1996, τα χρήματα αυτά σε ποσοστό 90% τα πήρε η κεντρική ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, χωρίς να έχουν αποδοθεί στο ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Μάλιστα η τακτική επιχορήγηση των 30 εκατομμυρίων για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΕΠΑΠ Βόλου για το 1997 δεν έχει ακόμα δοθεί. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κέντρο να μην μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα 50 περίπου περιστατικά που έχουν καταγραφεί και αφορούν παιδιά, πέρα του διαγνωστικού ρόλου.

Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να δοθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις για το λειτουργικό εξοπλισμό του παραρτήματος στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ