Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι ισχύει για τα Σφαγεία Βόλου;

Να τηρηθεί η υπόσχεση του υπουργού για διαγραφή όλων των χρεών, ζητά το ΚΚΕ με νέα Ερώτηση στη Βουλή

Να μη λειτουργούν και να παραμένουν αναξιοποίητα επομένως, καταδικάζει η κυβέρνηση τα νέα σύγχρονα Σφαγεία Βόλου το υπουργείο Γεωργίας, αφού αρνείται να ρυθμίσει τα συνολικά χρέη τους, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, στις 6.3.97. Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε νέα Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,ο οποίος ζητά από τον υπουργό να διευκρινίσει αν θα απαλλάξει τελικά το Δήμο Βόλου από τα χρέη κατασκευής των Σφαγείων και, εν πάση περιπτώσει, τι πρόκειται να γίνει ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, αφού ο Δήμος Βόλου δεν αναλαμβάνει να λειτουργήσει τα Σφαγεία, αν δεν είναι απαλλαγμένα από τα χρέη.

Στην Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει πως συγκεκριμένα ο υπουργός στις 6.3.97 είχε διαβεβαιώσει πως "... όσον αφορά εμάς (σ. σ. την κυβέρνηση) ό,τι ήταν να γίνει από άποψη πολιτική έχει γίνει, σας είπα ότι αναλαμβάνουμε το σύνολο του χρέους μέχρι τελευταίας δεκάρας. Το είπα με σαφήνεια"... Ομως, λίγο αργότερα ο ίδιος ο υπουργός, απαντώντας σε Ερώτηση άλλων βουλευτών της Μαγνησίας, αναφέρει πως ρυθμίζονται τα χρέη μέχρι την 31.5.95. Ομως, έτσι, μένουν ακάλυπτα χρέη - τοκοχρεολύσια ύψους 150 εκατομμυρίων δραχμών που βαρύνουν το Δήμο Βόλου, ο οποίος είχε αναλάβει ως διαμεσολαβητής στα δάνεια, με την υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν στον υπό ίδρυση, τότε, φορέα διαχείρισης, κάτι που δεν έγινε.

Η μη ρύθμιση, λοιπόν, του συνόλου των χρεών - υπογραμμίζει στην Ερώτησή του ο βουλευτής Ν. Γκατζής - καταδικάζει τα νέα Σφαγεία Βόλου, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πάνω από ένα δισεκατομμύριο, να παραμένουν αναξιοποίητα, να μη λειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ