Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας αναλάβει τις ευθύνες του

Tο κακό πια παράγινε. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος υπουργός, ο Γ. Παπανδρέου, σηκώνει στους ώμους του την επιχείρηση προώθησης της άποψης περί νομιμοποίησης των, δήθεν, "μαλακών", εξαρτησιογόνων ουσιών. Τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα και μας προτείνει και την οικιακή καλλιέργειά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παίζει τον "παπά", καθώς κάποιος άλλος εκπρόσωπός της - χτες ο αρμόδιος υφυπουργός - δηλώνει πως οι απόψεις αυτές δεν την εκπροσωπούν.

Το κύριο πρόβλημα, πλέον, δε βρίσκεται στο αν οι θέσεις του Γ. Παπανδρέου βρίσκουν σύμφωνη την κυβέρνηση. Ούτε στο ποιες είναι οι απόψεις του συγκεκριμένου υπουργού, αλλά στην εξόφθαλμη εκμετάλλευση της κυβερνητικής του καρέκλας, για την προβολή, την προπαγάνδιση και την προώθηση αυτών των απόψεων.

Tο ερώτημα είναι σαφές και ο πρωθυπουργός ο αυτονόητος αποδέκτης του: Μπορεί ένας υπουργός να ενεργεί σαν "βαποράκι" των παραπάνω αντιλήψεων; Μπορεί να εκμεταλλεύεται την υπουργική καρέκλα, για να λανσάρει την "πρωτοποριακή" ιδέα της ελεύθερης χρήσης και καλλιέργειας του χασίς;

Αν ναι, ας το δηλώσει σαφώς ο πρωθυπουργός - αφήνοντας κατά μέρος τα όποια φτηνά επιχειρήματα, περί "ελεύθερης, προσωπικής γνώμης" - για να το μάθει και ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Αν όχι, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ετσι κι αλλιώς είναι όλες δικές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ