Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορούμενος ξανά ο Μ. Ψωμιάδης

Δεν πήγε να δικαστεί στις 7 Μάη (ήταν κατηγορούμενος μετά από μήνυση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση) και χτες ασκήθηκε εις βάρος του νέα ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα και χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού. Ο λόγος για τον Μάκη Ψωμιάδη, εκδότη της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας "Ονομα", που είχε γράψει στις 22-9-96 ότι ο Κ. Λαλιώτης πήρε "μίζα" 1,5 δισ. δρχ. για την ανάθεση των μεγάλων έργων. Για το δημοσίευμα αυτό δικαζόταν, αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Αντίθετα, παρουσιάστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας ο υπάλληλός του Περίανδρος Τσαϊρης, προσκομίζοντας ένα πιστοποιητικό του γιατρού του "Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου" Στεφ. Αγγελάκα, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος εκδότης είχε πάθει καρδιακή κρίση και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη. Η τελευταία αναβλήθηκε, τελικά, για τις 25 Σεπτέμβρη.

Ομως, την επομένη, η εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο Μ. Ψωμιάδης την ώρα που λογικά θα έπρεπε να είναι κλινήρης, λόγω του προβλήματος στην υγεία του, εθεάθη να κατεβαίνει με το αυτοκίνητό του τη Λεωφ. Κηφισίας, καπνίζοντας, μάλιστα, το πούρο του! Ο εισαγγελέας Ισίδ. Ντογιάκος διενήργησε προκαταρκτική έρευνα και μετά το πέρας της προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Ο γιατρός του "Ωνάσειου" αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ενώ ο μάρτυρας του Ψωμιάδη κατηγορείται για ψευδορκία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη Ψωμιάδη (1997-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ