Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Αντιλαϊκή ομοβροντία από ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να φράξουν με τους αγώνες τους τα εγκληματικά σχέδια, η ολοκλήρωση των οποίων θα σφραγίσει τη ζωή του λαού για τις επόμενες δεκαετίες

Με μια νέα ομοβροντία, κυβέρνηση, διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και μεγαλοβιομήχανοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Οι εκθέσεις του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, οι χτεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΕΒ και η πασιφανής προσπάθεια των κυβερνώντων, να τα αξιοποιήσουν, για να προετοιμάσουν το έδαφος και να προχωρήσουν στην επιβολή των μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί, δίνουν ακόμα ακριβέστερα το στίγμα για τις άμεσες επιδιώξεις και τους στόχους της άρχουσας τάξης.

"Τώρα είναι η στιγμή για τολμηρά μέτρα", σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ, όπου μαζί με τα εύσημα, προτρέπει και ουσιαστικά δίνει εντολές για "εδώ και τώρα" ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και καθιέρωση... "εναλλακτικών μορφών απασχόλησης", μείωση μισθών και συντάξεων, περιορισμό του εύρους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπή όλων των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και επιβολή νέων φόρων για τις παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες κ. ο. κ. Παράλληλα, το ΔΝΤ δίνει έμφαση στη συνέχιση της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου" και χαιρετίζει κάθε εκδήλωση συναίνεσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Την πλήρη συμφωνία του με τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ, πριν καν αυτές δοθούν στη δημοσιότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο Ι. Στράτος εξήρε τις σχέσεις ΣΕΒ - κυβέρνησης, τονίζοντας όμως με έμφαση ότι "τα βρίσκει" και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Τα μέτρα που προτείνονται από τους οργανισμούς και τη στάση της κυβέρνησης κατάγγειλε χτες με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

ΣΕΛΙΔΕΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ