Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΑΡΧΩΝ
Ταξίδι στο άγνωστο

Κρίσιμο χαρακτήρισε το συνέδριο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που πραγματοποιείται αύριο και το Σάββατο στο Βόλο, ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Β. Κουλουμπής,μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ δικαιολόγησε το χαρακτηρισμό, λέγοντας πως το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας της αιρετής δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μικρό και απ' όσα αποφασιστούν στο συνέδριο και όσα γίνουν στους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί η παραπέρα πορεία του θεσμού και αν αυτός θα "συρρικνωθεί" σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές του.

Ο ίδιος αμφέβαλε αν η Επιτροπή, που, βάσει του νόμου για την περιφερειακή συγκρότηση, θα συσταθεί και εντός εξαμήνου θα καθορίσει τις αρμοδιότητες του κάθε επιπέδου διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα προχωρήσει στον καθορισμό αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νομαρχιών, τόσο ο ίδιος, όσο και ο νομάρχης Αθήνας Δ. Ευσταθιάδης,ισχυρίστηκαν πως η ΝΑ πρέπει να αποκτήσει δικούς της πόρους και να μην εξαρτάται από την επιχορήγηση που λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να γίνει αυτό, πρόσθεσαν ότι χρειάζεται, μακροπρόθεσμα, "αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος". Μεσοπρόθεσμα, να αποδοθούν στη ΝΑ τα έσοδα μιας σειράς από φόρους και ποσοστό επί της φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Συνέχισαν πως, για να γίνουν τα παραπάνω, πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μέχρι τον Ιούνη, προκειμένου, τον επόμενο χρόνο, οι νομαρχίες να λειτουργήσουν με δικούς τους προϋπολογισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ