Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασφυξία!

Νέφος και ζέστη πολιορκούν την Αθήνα

Νέφος και ζέστη μετέτρεψαν και χτες την πρωτεύουσα σε ανυπόφορη πόλη και τα εκατομμύρια των κατοίκων της, για άλλη μια φορά, σε πειραματόζωα.

Το πιο τραγικό όμως είναι ότι, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα διατηρηθούν και σήμερα - για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Μάλιστα, το φαινόμενο θα το αισθανθούν ακόμη πιο έντονα οι Αθηναίοι, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου...

Η μόνη, βέβαια, που δε δείχνει να αισθάνεται τίποτα είναι η κυβέρνηση και το αρμόδιο ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο φαίνεται πως εξάντλησε κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση του νέφους στην καθιέρωση του κλιμακωτού ωραρίου από τις 2 Ιούνη μέχρι τις 30 του Σεπτέμβρη. Για άλλα ουσιαστικά και ασφαλώς πιο αποτελεσματικά μέτρα, ούτε κουβέντα. Ακόμη και το περιβόητο πακέτο "Αττική SOS" αραχνιάζει σε κάποια συρτάρια χωρίς να υλοποιούνται οι βασικές επαγγελίες του.

Πάντως, χτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου σημείωνε υψηλές τιμές από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, τόσο στο κέντρο της Αθήνας (οδός Αθηνάς και οδός Πατησίων), όσο και στην περιφέρεια (Γεωπονική). Η μεγαλύτερη τιμή του ρύπου μετρήθηκε στις 11 το πρωί στην Πατησίων και ήταν τα 348 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200.

Μετά το μεσημέρι ανέλαβε δράση ο ρύπος του όζοντος, ο οποίος έφτασε στη Λυκόβρυση στα 212 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 180.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ