Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναίνεση στην "περιορισμένη κυριαρχία" (!)

Η πραγματικότητα βοά, τα γεγονότα κραυγάζουν, αλλά η κυβέρνηση προτιμά τη "φυγή" της εθελοτυφλίας και της υποδούλωσης στους "ισχυρούς συμμάχους". Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαλύοντας τις αυταπάτες των πλέον αφελών, επαναλαμβάνει τη θέση του για παραπομπή του ζητήματος της ιδιοκτησίας των βραχονησίδων Ιμια στη διεθνή διαιτησία και "καρφώνει" την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας "όπως έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση". Με λίγα λόγια, ο Μπιλ Κλίντον βάζει ωμά θέμα διαπραγμάτευσης ελληνικών εδαφών, κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εμφανίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση Σημίτη να συναινεί σ' αυτό!

Από κοντά ο Γερμανός καγκελάριος Χ. Κολ, ο οποίος, διά του αναπληρωτή υπουργού Βόντερ Χόγερ, ναι μεν δήλωσε ότι τα εξωτερικά σύνορα των χωρών - μελών της ΕΕ είναι κοινοτικά σύνορα, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει, όταν τα σύνορα είναι σαφή! Με ποιον άραγε τρόπο μπορούσε καλύτερα να αμφισβητήσει τα ελληνικά σύνορα;

Κι όμως η κυβέρνηση Σημίτη προσκολλάται όλο και πιο πολύ πάνω τους, εκλιπαρώντας "κατανόηση" και "αναγνώριση των ελληνικών δικαίων".

Τι "προδίδει" η συμπεριφορά της; Μα το οφθαλμοφανές: Οι ιμπεριαλιστές επιβάλλουν καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο και η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμάχεται τις επιδιώξεις τους, αλλά σέρνεται και συναινεί.

Ο μόνος τρόπος να μπει ένα φρένο στον κατήφορο της υποτέλειας είναι να αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και δυναμικά οι προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ