Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Αρχίζει το "μεγάλο φαγοπότι"

Με 110 δισεκατομμύρια δραχμές για αρχή... προικοδοτεί στην ουσία η κυβέρνηση την υπό ίδρυση θυγατρική του ΟΣΕ, την πολυμετοχική εταιρία ΕΡΓΟΣΕ (το 49% των μετοχών της μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες), στην οποία θα ανατεθεί εν λευκώ για τα επόμενα 50 χρόνια το "πρόγραμμα εκσυγχρονισμού" του Οργανισμού.

Το μεγάλο "φαγοπότι" για τα νέα αφεντικά του ΟΣΕ αρχίζει σε πρώτη φάση με την ανάθεση τεσσάρων έργων, προϋπολογισμού 60 δισ. δραχμών, ενώ θα επακολουθήσει άλλη μια ανάθεση έργου, ύψους 50 δισ. δρχ. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού, οι 76 ελληνικές και ξένες εταιρίες, που "πέρασαν" στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καλούνται να υποβάλουν τις οικονομικές προσφορές τους, για τα παρακάτω έργα, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, περιλαμβάνονται στο δεύτερο "πακέτο Ντελόρ":

  • Κατασκευή νέας διπλής γραμμής στο τμήμα Πλαταμώνα - Λεπτοκαρυά (32 δισ. δρχ. ).
  • Κατασκευή νέας διπλής γραμμής σε τρία τμήματα της γραμμής Αθηνών - Κορίνθου: Ευταξίας - Ν. Πέραμος (10 δισ. δρχ. ), στον Ισθμό Κορίνθου (6,5 δισ. δρχ. ) και εκατέρωθεν του Ισθμού.

Το επόμενο έργο που έχει στα σκαριά ο ΟΣΕ, είναι η κατασκευή της σήραγγας"Καλλίδρομου", μήκους εννιά χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 50 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ