Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Πρώτη η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα για την εκλογή ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καισαριανής. Σε σύνολο 202 ψήφων έλαβε 109 ψήφους (ποσοστό 54%) και τις 4 από τις 7 έδρες.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους "είπαν "όχι" στις παντός είδους πιέσεις, "όχι" στις υποσχέσεις, "όχι" στα εκβιαστικά διλήμματα". Οσον αφορά στο κλίμα των εκλογών, η παράταξη αναφέρει ότι αυτό φαίνεται από τα συνθήματά της, με τα οποία απευθύνθηκε στους εργαζόμενους. "Δεν είμαστε με την αοριστολογία περί "ικανών", αλλά με τους αγώνες και το χτίσιμο μετώπου κριτικής αντίληψης και δράσης από τα αριστερά. Δε δίνουμε ατομικές υποσχέσεις για προσλήψεις και τοποθετήσεις. Δεν αποδεχόμαστε διορισμούς υπευθύνων και προϊσταμένων. Δε σας ζητάμε να γίνετε "πελάτες" μας, όπως κάποιοι άλλοι".

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η παράταξη μίλησε καθαρά στους εργαζόμενους για τις θέσεις της πάνω στην κυβέρνηση Σημίτη, ο οποίος ήταν ο "αρχιτέκτονας της πρώτης περιόδου της μονόπλευρης λιτότητας", όσο και για το λεγόμενο πρόγραμμα σύγκλισης, που θα έχει ως αποτέλεσμα νέες στρατιές ανέργων.

Τέλος, μίλησε ανοιχτά "για τη βίαιη ένταξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εξυπηρέτηση της κυρίαρχης πολιτικής, οικονομικής και ιδεολογικής αντίληψης, που συντελείται, πλέον, όχι μόνο με τον οικονομικό στραγγαλισμό, μέσα σε ένα αντιδραστικό, νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και με τη συναινετική πολιτική των αιρετών και των συλλογικών τους οργάνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ